«Μου θυμίζει εκείνα του σκύλου της διπλανής πόρτας», λέει μια από τις κριτικές του προϊόντος. «Ποιος θα φανταζόταν πως ένα φωταγωγημένο πανομοιότυπο ομοίωμα όρχεων θα μπορούσε να είναι τόσο χρήσιμο» αναρωτιέται κάποιος άλλος σε μια ακόμα κριτική. Ο λόγος για τα «bike Balls», τα φώτα ποδηλάτου με την υψηλότερη αυτοπεποίθηση στον κόσμο.

Η δημιουργία τους «χρεώνεται» σε μια ομάδα οραματιστών ποδηλατιστών από το Τορόντο του Καναδά, οι οποίοι εξηγούν στην σελίδα του Kickstarter γιατί επέλεξαν αυτό το ιδιαίτερο και πρωτότυπο σχήμα. «Ως ποδηλάτες που οδηγούμε τακτικά μέσα στην πόλη, είμαστε ευάλωτοι σε αφηρημένους και αμελείς οδηγούς. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε απλώς επιλέξαμε εκτός των άλλων να έχει και λίγο πλάκα και να διασκεδάσουμε κι εμείς κατά την υλοποίησή του. Άλλωστε, εξαιτίας του ιδιαίτερου σχήματός τους, τα bike balls, γίνονται περισσότερο ορατά και αντιληπτά από οποιαδήποτε άλλα φώτα έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα στο ποδήλατό σας».

Τα ποδηλατικά μπαλάκια είναι φώτα σχεδιασμένα για να κρεμιούνται στο πίσω μέρος του καθίσματος του ποδηλάτου σας. Είναι μάλιστα κατασκευασμένα από τέτοιο υλικό ώστε να κουνιούνται καθώς εσείς κάνετε ποδήλατο.

Η κίνηση μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί τους, είναι εκείνη που ουσιαστικά τα κάνει πιο ορατά και τους δίνει περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αντιληπτά σε σχέση με τα κοινά ποδηλατικά φώτα. Έχουν τρεις ρυθμίσεις φωτισμού, οι δύο αναβοσβήνουν με διαφορετικό ρυθμό έκαστη και η τρίτη τα κρατά μόνιμα αναμμένα. Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε για να επιλέξετε την επιθυμητή ρύθμιση όπως διευκρινίζουν οι κατασκευαστές είναι να τα ζουλήξετε.