Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι αυτοσχέδιοι αγώνες με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στην παραλιακή.
Οι κόντρες έχουν μεταφερθεί πλέον σε νέα στέκια, καθώς οι έλεγχοι της τροχαίας έχουν αυξηθεί, ενώ χρησιμοποιούνται μέχρι και τσιλιαδόροι.

Ενδεικτικό τις κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οι αγώνες θανάτου γίνονται ακόμα και σε στενούς δρόμους.

«Οι συμμετέχοντες βάζουν ακόμα και τσιλιαδόρους όταν ενημερώνονται ότι έρχεται η αστυνομία, φεύγουν και πάνε σε άλλα μέρη. Θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που χρησιμοποιούν την οδό», είπε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα που έχουν καταγραφεί φέτος, μέχρι στιγμής καταγράφουν αύξηση 23,7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς αυξήθηκαν κατά 14,9%.

Σύμφωνα με το MEGA, οι διοργανωτές αυτών των αυτοσχέδιων αγώνων έχουν μάλιστα και το δικό τους λεξιλόγιο.

Πιο συγκεκριμένα η λέξη «ΓΡΑΦΕΙ» αναφέρεται στα σημάδια που αφήνει στην άσφαλτο το λάστιχο, ενώ ο «ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ» είναι το αυτοκίνητο ή η μηχανή που έχει υποστεί μεγάλες μετατροπές.
Επιπλέον, «ΚΑΡΦΩΤΗ» ονομάζεται η απότομη αλλαγή ταχύτητας και το υπερφορτωμένο με όργανα ταμπλό έχει την ονομασία «NASA».

Οι έλεγχοι της αστυνομίας αναμένεται να ενταθούν, με νέα τεχνολογικά μέσα, για την προστασία οδηγών, επιβατών και πεζών.