Η έρευνα για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ συνεχίζεται, προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία που οδήγησε στον πνιγμό ενός αθλητή μέσα στην πισίνα του σπιτιού του.

Στα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα, υπάρχουν υποψίες πως ο Τζορτζ Μπάλντοκ ενδεχομένως να έπασχε από καρδιομεγαλία.

Καρδιομεγαλία, βέβαια, παρουσιάζουν πολλοί αθλητές και ίσως να μην έχει παίξει κάποιον ρόλο στον θάνατο του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Η ιατροδικαστική έρευνα συνεχίζεται και ακόμη αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στις «Εξελίξεις Τώρα» για την υπόθεση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Η ιατροδικαστής προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο. Έχουν ζητηθεί ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ο ποδοσφαιριστής είχε υποστεί έλεγχο για ντόπινγκ και ήταν αρνητικός. Είμαστε σίγουροι πως ο αθλητής ήταν καθαρός. Απομακρύνεται έτσι το ενδεχόμενο η τοξικολογική να μας δείξει κάτι.

Επικεντρωνόμαστε στην καρδιά. Αν η συνάδελφος είδε μία καρδιά μεγαλύτερη του φυσιολογικού, πρέπει να την μελετήσει για να δει αν πρόκειται για μία καρδιά μεγαλύτερης λόγω της αθλητικής του δραστηριότητας ή αν είναι κάποια παθολογία που πιθανόν να οδήγησε στον θάνατο τον αθλητή».