Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου εντοπίστηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό -και όχι μόνο- ποδόσφαιρο.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή λόγω πνιγμού, ωστόσο, τα ακριβή αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα.

Έπειτα από τη νεκροψία-νεκροτομή πληροφορίες θέλουν να έχει εντοπιστεί κάποιο σημαντικό εύρημα στην καρδιά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, από την ιατροδικαστική εξέταση υπάρχουν υποψίες ότι είχε καρδιομεγαλία και μάλιστα θα διερευνηθούν τυχόν αίτια που την προκάλεσαν.

Σημειώνεται ότι καρδιομεγαλία παρουσιάζουν πολλοί αθλητές που σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει παίξει κάποιον ρόλο στον θάνατο του, ωστόσο είναι κάτι που χρήζει διερεύνησης.

Σε κάθε περίπτωση η τελική απάντηση θα δοθεί μέσα από τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων για τα οποία υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές ζήτησαν την επίσπευσή τους.

Τι είναι η καρδιομεγαλία

Η καρδιομεγαλία, όπως διαφαίνεται από την ονομασία, είναι η αύξηση του μεγέθους της καρδίας, που συνοδεύεται από λειτουργικά ή και οργανικά προβλήματα.

Όταν αυξάνεται το μέγεθος της καρδιάς και δεν μπορεί να αντλήσει αίμα μέσα από τη φυσιολογική διαδικασία, ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια.

Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η καρδιομεγαλία σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.