Με γκολ του Τετέ στο 6ο λεπτό ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΟΦΗ με 1-0 εκτός έδρας στον πρώτο του αγώνα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ και τον προσπέρασε στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στην 6η θέση της κατάταξης.

Το παιχνίδι άρχισε με γκολ και ήταν για τους «πράσινους», οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 6ο λεπτό με το ωραίο πλασέ του Τετέ, ο οποίος το αφιέρωσε στον Μπάλντοκ.

Τέλειο ξεκίνημα, δηλαδή, για τους φιλοξενούμενους, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, να προσπαθούν να απαντήσουν άμεσα και να απειλούν στο 9′ με το άστοχο πλασέ του Χατζηθεοδωρίδη μετά τη σέντρα του Γκονσάλες και την απομάκρυνση του Ντραγκόφσκι.

Οι Κρητικοί πρέσαραν ψηλά για να οδηγήσουν σε λάθη τους παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο και στο 18′ θα μπορούσαν με αυτό τον τρόπο να ισοφαρίσουν, με την πίεση του Γιούνγκ στον Ντραγκόφσκι, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας κατάφερε τελικά να κρατήσει το 0-1.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι ήταν καλό, είχε καλό ρυθμό και στο 23′ θα μπορούσε να έχει και 2ο γκολ για τον Παναθηναϊκό αλλά η άμυνα του ΟΦΗ κατάφερε να διώξει μετά το γύρισμα του Μπακασέτα από δεξιά, σε αντεπίθεση της ομάδας του.

Ακολούθησε ένα 15λεπτο στο οποίο δεν υπήρξε κάποια σημαντική φάση, προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όμως και συγκεκριμένα στο 41′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση με το σουτ του Γιούνγκ μετά την πάσα του Νους αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να πιέσουν και με το ξεκίνημα του β’ μέρους αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που πλησίασαν στο 2ο γκολ στο 61′ με την κεφαλιά του Αράο μετά το κόρνερ του Μπακασέτα.

Οι προπονητές άρχισαν στη συνέχεια τις αλλαγές και ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει μέτρα και να φτάνει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας και μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ με τον Τετέ στο 73′.

Αυτή ήταν βασικά και η τελευταία, ας την πούμε, καλή φάση του παιχνιδιού, με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη και να ανεβαίνουν στους 12 βαθμούς, προσπερνώντας τον ΟΦΗ που έμεινε στους 11.

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (78′ Αμπάντα), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (68′ Μπάκιτς), Καραχάλιος (90′ Αποστολάκης), Φούντας (68′ Ριέρα), Νους, Σενγκέλια, Γιούνγκ (78′ Σαλσίδο).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (79′ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Μπακασέτας (79′ Ουνάι), Τετέ (89′ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (61′ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79′ Νίκας).