Η 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League 2024-25 μπορεί να θεωρηθεί και ιστορική αφού για πρώτη φορά βλέπουμε δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, να συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό να ακολουθούν στο -2.

Αν έχει συμβεί κι άλλη φορά, πριν δεκαετίες, ή αν είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, θα το πει η στατιστική. Σημασία έχει ότι μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές οι δύο ομάδες που δείχνουν την καλύτερη εικόνα είναι από τη Θεσσαλονίκη και αυτό φαίνεται και στη βαθμολογία.

Ο Άρης, ο οποίος καθάρισε με 2-0 την Athens Kallithea και ο ΠΑΟΚ που έφυγε από την OPAP Arena με ισοπαλία 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ, είναι συγκάτοικοι στην 1η θέση με 17 βαθμούς, δίνοντας μια νέα διάσταση στο φετινό πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, η Ένωση και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε μεγάλη γκέλα με το 2-2 κόντρα στον Λεβαδειακό, ακολουθούν με 15 βαθμούς και πίσω τους, με 14, είναι ο εκπληκτικός Παναιτωλικός.

Όσο για τον Παναθηναϊκό που δεν άρχισε καλά το φετινό πρωτάθλημα, πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ και ανέβηκε στους 12 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή, από την οποία είναι στο -5 πλέον.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8 αγωνιστικές)

Άρης 17
ΠΑΟΚ 17
ΑΕΚ 15
Ολυμπιακός 15
Παναιτωλικός 14
Παναθηναϊκός 12
ΟΦΗ 11
Αστέρας Τρίπολης 10
Ατρόμητος 8
Πανσερραϊκός 7
Βόλος 7
Λαμία 6
Athens Kallithea 5
Λεβαδειακός 5