Ο 23χρονος Takuma Goto, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια άγρια επίθεση από δελφίνι κοντά στην πόλη Tsuruga, στην κεντρική Ιαπωνία, ενώ κολυμπούσε με έναν φίλο του. Το συγκεκριμένο δελφίνι, το οποίο πιστεύεται ότι ευθύνεται για τουλάχιστον 15 επιθέσεις το καλοκαίρι, επιτέθηκε στους δύο κολυμβητές αφού είχαν απομακρυνθεί περίπου 20 μέτρα από την ακτή της παραλίας Crystal Beach.

Παρότι τα δελφίνια συνήθως δεν θεωρούνται απειλή για τους ανθρώπους, το τοπικό συμβούλιο είχε τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες για πιθανές επιθέσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.

ΟGoto συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται για καρχαρία, αλλά για δελφίνι, όταν το θηλαστικό έβγαλε το κεφάλι του από το νερό. «Συνέχιζε να μου επιτίθεται και πραγματικά πίστευα ότι θα πεθάνω. Η μεγαλύτερη μου ανησυχία ήταν ότι θα με τραβούσε κάτω από το νερό και πιο μακριά», δήλωσε ο νεαρός.

Σύμφωνα με την Daily Mail το δελφίνι συνέχισε να του επιτίθεται, δαγκώνοντάς τον και προκαλώντας τραύματα και στα δύο του χέρια, ενώ το αριστερό του δάχτυλο χρειάστηκε πέντε ράμματα λόγω μιας σοβαρής πληγής. Ευτυχώς, διασώθηκε από έναν κοντινό σέρφερ, που κατάφερε να τον απομακρύνει από το επιθετικό θηλαστικό, το οποίο οι ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν ένα δελφίνι bottlenose.

Ωστόσο, σύμφωνα με επιστήμονες, είναι πιθανό το δελφίνι να μην είχε σκοπό να τραυματίσει τον 23χρονο, αλλά να προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το δελφίνι ίσως αναζητούσε «εναλλακτική συντροφιά» μετά την αποβολή του από την κοινότητά του.

δελφινι

«Όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους και άλλα κοινωνικά ζώα, οι ορμονικές διακυμάνσεις, η σεξουαλική απογοήτευση ή η επιθυμία για κυριαρχία μπορεί να οδηγήσουν ένα δελφίνι να τραυματίσει τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδρά. Επειδή είναι τόσο δυνατά ζώα, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στους ανθρώπους», εξήγησε ο βιολόγος Dr. Simon Allen.

Η Mari Kobayashi, επικεφαλής του εργαστηρίου θαλάσσιας βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, πρόσθεσε ότι το δελφίνι πιθανόν να ένιωθε μοναξιά, καθώς το συγκεκριμένο είδος συνήθως ζει σε ομάδες.

Η τρομακτική εμπειρία έχει κάνει τον Goto να το σκέφτεται διπλά πριν ξαναμπεί στη θάλασσα: «όταν κοιτάζω τη θάλασσα, δεν μπορώ να μη σκέφτομαι ότι μπορεί να υπάρχει ένα δελφίνι εκεί έξω».

Οι ιατρικές ομάδες από το γραφείο της ακτοφυλακής του Tsuruga έχουν κληθεί επανειλημμένα να προσφέρουν βοήθεια σε άτομα που δέχτηκαν επίθεση από δελφίνια. Οι αρχές προειδοποιούν τους κολυμβητές ότι, εάν δουν δελφίνι, πρέπει να βγουν γρήγορα από το νερό, να κρατήσουν αποστάσεις και να αποφύγουν την προσπάθεια να το ταΐσουν.