Συνταξιοδοτείται η μεγάλη κυρία της αμερικανικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, η 83χρονη Barbara Walters, όπως ανέφερε χθες ο αμερικανικός Τύπος.

Η είδηση θα ανακοινωθεί στη διάρκεια της εκπομπής «The View», ενός καθημερινού τοκ-σόου στο ABC το οποίο παρουσιάζει η Walters, διευκρίνισαν οι New York Times. 

Η τηλεόραση θα προβάλει μια αναδρομή στην καριέρα της δημοσιογράφου στο ABC, η οποία άρχισε το 1976. Η Barbara Walters είχε εργαστεί προηγουμένως για το NBC, στο οποίο ήταν η συμπαρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής «Today».

Η εφημερίδα του θεάματος «Hollywood Reporter» υποστηρίζει πως η δημοσιογράφος, η οποία είχε προσβληθεί από κοκίτη στην αρχή της χρονιάς, κάτι που είχε γίνει είδηση σε όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, θα βγει στη σύνταξη το Μάιο του 2014.

Ούτε το ABC News ούτε η ίδια η Barbara Walters,είχαν κάνει δηλώσεις ως αργά χθες το απόγευμα. Η δημοσιογράφος, η οποία στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της πήρε συνεντεύξεις από εκατοντάδες σταρ και προσωπικότητες, είχε γίνει το 1976 η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ.