Την ώρα που ξεσκεπάζαν το κύκλωμα των γιατρών που υπερσυνταγογραφούσε, ένα άλλο κύκλωμα από εταιρείες έκανε «πάρτι» με εικονικές συνταγογραφήσεις ιατρικών ειδών στην πλάτη πολιτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ένας από αυτούς είναι ο κ. Γιώργος, ο οποίος διαπίστωσε πως ο ΑΜΚΑ του είχε χρησιμοποιηθεί σε τρεις συναλλαγές για ιατρικό εξοπλισμό, τον οποίο δεν παρήγγειλε ποτέ.

«Ήθελα να πάρω ένα αμαξίδιο και στην προσπάθειά μου αυτή ανακάλυψα ότι υπάρχουν συναλλαγές εν αγνοία μου, αξίας άνω των 8.000 ευρώ» καταγγέλλει ο κ. Γιώργος, μιλώντας στο Star.

Μετά τον κ. Γιώργο, στον ΕΟΠΥΥ έφθασε και δεύτερη καταγγελία από μία γυναίκα που προμηθευόταν τα υλικά της από την ίδια εταιρεία. Μέσα από τον ατομικό της φάκελο υγείας διαπίστωσε πως η προμηθεύτρια εταιρεία είχε υπερκοστολογήσει την παραγγελία της χρεώνοντας τον ΕΟΠΥΥ τεράστια ποσά.

«Τα υλικά αυτά είναι ένα αναπηρικό αμαξίδιο, ένα στατικό ποδήλατο και κάτι μηροκνημικοί νάρθηκες τα οποία δεν χρειάζονται. Απλά τα έβαλαν για να δικαιολογήσουν κάποιο ποσό» είπε η γυναίκα.