Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, πέντε από τους κατηγορούμενους που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου ως μέλη κυκλωμάτων που, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, με εικονικές συνταγογραφήσεις φέρονται να εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ, έχοντας προκαλέσει ζημία 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για πρόσωπα που, σύμφωνα με την κατηγορία, είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, τον δρόμο για τη φυλακή με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα πήραν δυο γιατροί, ένας παθολόγος και ένας γυναικολόγος, στους οποίους αποδίδεται αρχηγικός ρόλος στα δυο κυκλώματα, και τρεις φαρμακοποιοί, που -κατά τη δικογραφία- εκτελούσαν τις χιλιάδες εικονικές συνταγές.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Ανάμεσά τους βρίσκεται μια καρδιολόγος, η οποία είναι σύζυγος του προφυλακισμένου γυναικολόγου. Στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Χθες, ανακρίτρια και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή στον αποκαλούμενο «Μισέλ», ο οποίος φέρεται να διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα σε πιάτσες τοξικομανών, ενώ εμφανίζεται να παραλάμβανε φάρμακα, τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό είτε διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα. 

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε κάποιους επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν δεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των κατηγορουμένων αλλά και μιας εταιρείας που εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με εμπλεκόμενους.