Η Άρσεναλ παρατάχθηκε στο γήπεδο της Μπόρνμουθ για τη νίκη που θα την έστελνε, έστω με ένα παιχνίδι περισσότερο, στην κορυφή της Premier League, αλλά τελικά γνώρισε την πρώτη ήττα της σεζόν, με 2-0, δίνοντας την ευκαιρία σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι να της ξεφύγουν αν νικήσουν την Κυριακή (20/10).

Οι «κανονιέρηδες» δυσκολεύονταν από την αρχή να βρουν ρυθμό και στο 30′ τα πράγματα έγιναν χειρότερα λόγω της αποβολής, μετά την εξέταση της φάσης στο VAR, του Σαλιμπά για φάουλ στον Τζόουνς. Λίγα λεπτά μετά, στο 35′, οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Μερίνο αλλά αυτός αστόχησε από πολύ καλή θέση και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Αυτό θα μπορούσε να το πετύχει η Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 69′ αλλά ο Μαρτινέλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέπα, από μεγάλο λάθος του οποίου είχε αρχίσει η φάση, για να έρθει αμέσως μετά η τιμωρία…

Στο 70′ ο Κρίστι με πλασέ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με «κομπίνα», έκανε το 1-0 για τη Μπόρνμουθ και στο 77′ ήρθε και το 2-0 από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κλάιφερτ μετά το μαρκάρισμα του Ράγια στον Εβανίσλον.

Έτσι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έμεινε στους 17 βαθμούς και περιμένει να δει τι θα κάνουν στα δικά τους παιχνίδια οι Λίβερπουλ (18) και Μάντσεστερ Σίτι (17).