Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε το Σάββατο πλάνα που δείχνουν τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ τη νύχτα πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου να καταφεύγει σε ένα τούνελ με την οικογένειά του ενώ μεταφέρει εξοπλισμό. Σύμφωνα με τις IDF, το βίντεο ανακτήθηκε από τη Γάζα πριν από αρκετούς μήνες.

«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του δραπέτευσαν μόνοι τους στο τούνελ… εξοπλίστηκαν με φαγητό, νερό, μαξιλάρια, τηλεόραση και άλλες προμήθειες για μια μακρά διαμονή», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου. 

«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστελνε τρομοκράτες για τη βάναυση επίθεση», πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Οι ισραηλινός στρατός δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες από το τούνελ όπου είχε καταφύγει ο Σινουάρ στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Στο καταφύγιο του άλλοτε πανίσχυρου ηγέτη της Χαμάς, ένα μισοφωτισμένο τούνελ, διακρίνονται μεταξύ άλλων βιβλία, ρούχα, απλωμένα ρούχα, και μια επαναστατική σημαία των ισλαμικών οργανώσεων.