Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τη Μιανμάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και προειδοποίησε κατά ενδεχόμενων «οπισθοδρομήσεων», στη διάρκεια της συνάντησής της με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι.

Η Κλίντον χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στη Βιρμανία, ανάμεσά τους τις απελευθερώσεις των κρατουμένων και την ιστορική επίσκεψη της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε όμως την ανησυχία της για το ζήτημα των κοινοτικών εντάσεων στη χώρα και για τις πιθανολογούμενες σχέσεις της με τη Βόρεια Κορέα.

Από την πλευρά της η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι δήλωσε ότι η αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Μιανμάρ και των ΗΠΑ δεν στρέφεται κατά της Κίνας, και ευχήθηκε μια βελτίωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο ασιατικών χωρών.

Επισκεπτόμενη τις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά σε 20 χρόνια, η Νομπελίστρια της Ειρήνης, δήλωσε ότι δεν θα ήθελε η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη Μιανμάρ να θεωρηθεί ως «εχθρική» στο Πεκίνο, κύριο σύμμαχο της πρώην χούντας της Ρανγκούν.