Τα μικροσκοπικά σπίτια που φτιάχνει ο Derek Diedricksen από χρησιμοποιημένα υλικά κοστίζουν μόλις 150 ευρώ. Ο χώρος που τους λείπει εξισορροπείται με τις διακοσμητικές λεπτομέρειες που χαρίζουν ζεστασιά στο χώρο.

Ο 33χρονος χρησιμοποιεί υλικά που δεν χρειάζεται πια στο σπίτι του για να διασφαλίσει πως κάθε «σπίτι» θα καλύπτει τις βασικές λειτουργίες. Για παράδειγμα το γυαλί από την πόρτα ενός πλυντηρίου ρούχων που δεν χρησιμοποιείται πια γίνεται παράθυρο-φινιστρίνι.

Το εργαστήριό του βρίσκεται στην πίσω αυλή του σπιτιού του και τα «σπίτια» που έχει φτιάξει κυμαίνονται από εμβαδό μικρότερο του ενός τετραγωνικού μέτρου μέχρι σχεδόν 2,5 τετραγωνικά μέτρα.

«Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με την αρχιτεκτονική σε πολύ μικρή κλίμακα. Για τα 10α γενέθλιά μου ο μπαμπάς μου μού είχε δώσει το βιβλίο ‘Tiny Houses’ του αρχιτέκτονα Lester Walker», δήλωσε στους New York Times.

Η μεγαλύτερη δημιουργία του είναι το Gypsy Junker με εμβαδό 2,5 τετραγωνικά μέτρα.

Αρκετά μικρότερο το «Hickshaw», που ήταν και το πρώτο «σπίτι» που έφτιαξε. «Σχεδιάστηκε σαν ασφαλές σημείο ύπνου, μία εναλλακτική της σκηνής αλλά που δεν σκίζεται τόσο εύκολα και προσφέρει λίγη περισσότερη ασφάλεια», λέει ο Diedricksen.

Ο 33χρονος, πατέρας δύο παιδιών, εργάζεται ως μαραγκός και έχει τη δική του παρουσία στο YouTube με τίτλο «Tiny Yellow House».