Θέση μάχης για την κάλπη της 24ης Νοεμβρίου παίρνουν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Σάββατο 5 Οκτωβρίου συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή.

Στην Αρτέμιδα περιόδευσε ο Στέφανος Κασσελάκης και συναντήθηκε με στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής της Ανατολικής Αττικής.

Από την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά και το Εμπορικό Επιμελητήριο, το απόγευμα της Κυριακής εκκινεί τον προεκλογικό του αγώνα ο Παύλος Πολάκης.

«Ο Κασσελάκης οδήγησε συρρίκνωση και απαξίωση το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. εξυπηρετώντας τελικά τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Εγώ ΣΥΡΙΖΑ ήμουν και ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνω. Το επίδικο της εκλογής νέας ηγεσίας είναι αν θα υπάρχει αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, από την πλευρά του, ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αισιόδοξος ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακάμψει, να επιστρέψει και δημοσκοπικά στη δεύτερη θέση και να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην Κεντροαριστερά», εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣσε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Στο ερώτημα «πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ανακάμψει o ΣΥΡΙΖΑ», καθώς επίσης για την αναδιάρθρωση του χώρου της Κεντροαριστεράς και την προοπτική μια πειστικής πρότασης της Κεντροαριστεράς απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «Πριν ένα χρόνο ακριβώς, βρισκόμασταν πάλι σε μια τέτοια δυνητικά δύσκολη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αισθανόταν τις πιέσεις, και δημοσκοπικά, και στον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Βρέθηκε προσωρινά και σε μονοψήφιο αριθμό κοντά στα Χριστούγεννα. Παρ’ όλα αυτά, διατήρησε τη θέση του όταν βγήκε από τη δίνη των εξελίξεων, έκανε τις εκλογικές διαδικασίες, προχώρησε, πέρασε στα συνέδριά του και παρέμεινε στη 2η θέση, τουλάχιστον στις ευρωεκλογές.