Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Τομεακές Οργανώσεις της Α΄Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον ‘Αγιο Παντελεήμονα για το περιστατικό με τον 37χρονο μετανάστη από το Πακιστάν, Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ που βρέθηκε νεκρός μέσα στο ΑΤ της περιοχής φέροντας εμφανείς κακώσεις και τραυματισμούς σε όλο του το σώμα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα από τη διαδήλωσή μας εδώ στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα καταγγέλουμε στο λαό της Αθήνας και σε όλο τον ελληνικό λαό το θάνατο ενός 37χρονου μετανάστη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα. Τα ερωτήματα είναι πολλά και μέχρι στιγμής μένουν αναπάντητα. Πως γίνεται ένας άνθρωπος ο οποίος λείπει εδώ και μέρες από το σπίτι του, τον ψάχνει η οικογένειά του να βρίσκεται πεθαμένος σε ένα Αστυνομικό Τμήμα, τον οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες τον έχουν κάνει γαϊτανάκι και τον πηγαίνουν από Αστυνομκό Τμήμα σε Αστυνομικό Τμήμα; Αφού ήταν κακοποιημένος, χτυπημένος, όπως έχει γίνει γνωστό, γιατί δεν του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, γιατί δεν πήγε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες;

Όλα αυτά τα ερωτήματα εμείς ζητάμε να μην μείνουν αναπάντητα, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει συγκάλυψη αυτής της υπόθεσης, είναι τεράστιες οι ευθύνες της ηγεσίας της Αστυνομίας και της κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό προστίθεται σε άλλα περιστατικά βίας, αυθαιρεσίας ακόμη και θανάτων μεταναστών, αλλά και Ελλήνων μέσα σε Αστυνομικά Τμήματα, πράγμα το οποίο δείχνει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή σε αυτή τη κατεύθυνση».

«Εμείς ζητάμε καμία συγκάλυψη, να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες, να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και να τιμωρηθούν βαρύτατα όλοι οι ένοχοι για το θάνατο του 37χρονου Μοχάμεντ» τόνισε καταλήγοντας ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.