Χαμογελαστοί μοναχοί, πολύχρωμα θερμοκήπια με φράουλες και τεράστιοι κροκόδειλοι κέρδισαν την προσοχή και απέσπασαν τα διεθνή βραβεία φωτογραφίας της Σιένα.

Στον διάσημο ιταλικό διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από εκατό χώρες απ’ όλο τον κόσμο από την Ινδία και το Μπαχρέιν μέχρι την Κούβα και το Μπαγκλαντές.

Τα τιρκουάζ δίχτυα, Βιετνάμ

Siena1

Σε ένα μικρό χωριό στο νότιο Βιετνάμ κοντά στο Phan Rang, μια γυναίκα φορώντας το χαρακτηριστικό κωνικό καπέλο φτιάχνει ένα δίχτυ αλιείας με τον παραδοσιακό τρόπο. Η νικήτρια φωτογραφία είναι του Danny Yen Sin Wong.

Η κατασκευή χειροποίητων διχτυών εξακολουθεί να είναι αποκλειστική τακτική των γυναικών που τις κρατά απασχολημένες όσο οι σύζυγοί τους είναι έξω για ψάρεμα.

Το χαμόγελο, Κίνα

Siena2

Το χιόνι έχει καλύψει με ένα παχύ στρώμα τα ράσα των μοναχών στο βουδιστικό μοναστήρι Labrang. Ο φωτογραφικός φακός του Jianjun Huang αιχμαλώτισε το γέλιο ενός μικρού μοναχού όταν γύρισε πίσω να κοιτάξει.

 Ο ψαράς, Βιετνάμ

Siena4

Τα ασύλληπτα χρώματα της φωτογραφίας του Fuyang Zhou την κάνουν να μοιάζει σχεδόν σαν πίνακας ζωγραφικής. Τα δίχτυα του ψαρά ετοιμάζονται να ταράξουν την ηρεμία της λίμνης στη φωτογραφία που απέσπασε βραβείο στην κατηγορία χρώματος.

Η δύναμη της φύσης, Σικελία

Siena5

Μάγμα, τέφρα και φυσικό αέριο έβγαιναν σε τεράστιες ποσότητες από την Αίτνα, το Δεκέμβριο 2015, φτάνοντας αρκετά χιλιόμετρα σε ύψος, στη φωτογραφία του Giuseppe Mario Famiani, που πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της φύσης.

Δέντρα Mangrove, Κούβα

Siena6

Ο αμερικανικός κροκόδειλος παραμονεύει μπροστά από το ριζοφόρο ή αλλιώς δέντρο της θάλασσας στην εντυπωσιακή φωτογραφία του Greg Lecoeur.

Περιγράμματα και σκιές, Νότιο Βιετνάμ

Siena7

Στους αμμόλοφους του Μούι Νε, που βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη πόλη στο Νότιο Βιετνάμ, τρία κορίτσια περπατάνε κουβαλώντας βαριά φορτία κατά μήκος της πλαγιάς, δημιουργώντας όμορφες γραμμές και σκιάσεις πάνω στην άμμο.

Η φωτογραφία του Danny Yen Sin Wong κέρδισε έπαινο στην κατηγορία χρώματος.

Πλωτή αγορά, Μαλαισία

Siena8Η μεταφορά νερού παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή στο Νότιο Βόρνεο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του Antonius Andre Tjiu που έλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία ταξίδια.

Γυναικείες αντανακλάσεις, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Siena9

Δύο γυναίκες αντανακλούν τις εικόνες τους στο νερό στο άψογο γεωμετρικά και αρχιτεκτονικά «μεγάλο τζαμί» Sheikh Zayed. Η φωτογραφία του Ali Al Hajri πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της αρχιτεκτονικής.

Γυναίκες στα μαύρα, Μπαχρέιν

Siena10

Μια μουσουλμάνα στο Μπαχρέιν κρατάει στην αγκαλιά της το γιο της, ενώ συμμετέχει στην κηδεία του Isa Radhi, του διαδηλωτή που φέρεται να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου στο χωριό Sitra, στη νότια Μανάμα στις 22 Μαρτίου, 2011.

Η φωτογραφία του Isa Ebrahim βραβεύτηκε στην κατηγορία χρώματος.

Θερμοκήπια με φράουλες, Τουρκία

Siena3

Μια νεαρή γυναίκα συλλέγει φράουλες στα πολύχρωμα θερμοκήπια κοντά στο Ναζλί, στην επαρχία Aydın της Τουρκίας. Η φωτογραφία της Leyla Emektar κέρδισε τη πρώτη θέση στην κατηγορία του ταξιδιού.