Η Disney ετοιμάζει τη συνέχεια της επιτυχημένης ταινίας του 2006 «The Devil Wears Prada», με πρωταγωνίστρια τη Meryl Streep στο ρόλο της Miranda Priestly, της μεγαλοεκδότριας του περιοδικού μόδας από την… κόλαση (ή, ακριβέστερα, της αρχισυντάκτριας του περιοδικού Runway) με τις Anne Hathaway και Emily Blunt ως τις ταλαιπωρημένες βοηθούς της, Andrea Sachs και Emily Charlton αντίστοιχα.

Η σεναριογράφος της αρχικής ταινίας Aline Brosh McKenna («Crazy Ex-Girlfriend», «Your Place or Mine»), σύμφωνα με το Variety, βρίσκεται σε συζητήσεις για να επιστρέψει και να γράψει το επόμενο κεφάλαιο. Ποιος από το αρχικό καστ θα επιστρέψει δεν είναι σαφές, αλλά η ιστορία φέρεται να ακολουθεί την Priestly καθώς πλοηγείται στην καριέρα της εν μέσω της παρακμής των έντυπων μέσω και έρχεται αντιμέτωπη με τον χαρακτήρα της Blunt, που είναι πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος ενός ομίλου πολυτελείας με διαφημιστικά… budget που η Priestly χρειάζεται απεγνωσμένα.

Το cast της ταινίας Ο διάβολος φοράει Prada

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Lauren Weisberger του 2003 για την εφιαλτική εμπειρία μιας νεαρής γυναίκας που εργάζεται σε ένα περιοδικό μόδας (η Weisberger εργαζόταν ως προσωπική βοηθός της εκδότριας της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour), το «The Devil Wears Prada» σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, εισπράττοντας 326,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και προσφέροντας στη Streep Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία, καθώς και υποψηφιότητα για Όσκαρ. Η σχεδιάστρια Patricia Field ήταν, επίσης, υποψήφια για Όσκαρ για το σχεδιασμό των κοστουμιών της ταινίας.

Τι δηλώνουν οι πρωταγωνίστριες για την επιτυχημένη ταινία

Αν Χάθαγουεϊ - Έμιλι Μπλαντ

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι θαυμαστές εικάζουν αν «αυτό ήταν όλο» για τη Μιράντα, τον Άντι και την Έμιλι. Η τριάδα των ηθοποιών έχει κρατήσει την ταινία στο μυαλό του κοινού, με πιο πρόσφατη την επανασύνδεσή τους στη σκηνή στα βραβεία SAG του Φεβρουαρίου. Η Hathaway και η Blunt θυμήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας για τη σειρά «Actors on Actors» του Variety, αναπολώντας μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές της ταινίας και μιλώντας για τη συνεργασία με τη Streep (η οποία αυτοσχεδίασε μερικές από τις πιο καυστικές ατάκες της Miranda).

«Περάσαμε υπέροχα σε αυτή την ταινία», είπε η Blunt στη Hathaway κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Δεν ξέρω αν κάποιος από εμάς ήξερε ότι θα γινόταν αυτό που έγινε. Μου το αναφέρουν κάθε εβδομάδα. Θα είναι η ταινία που άλλαξε τη ζωή μου».

Τα νέα για τη συνέχεια του «Devil Wears Prada» έρχονται την ώρα που η θεατρική μουσική εκδοχή, με τη Vanessa Williams να φοράει τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά ηλίου της Miranda Priestly, ξεκινάει τις προβολές ενόψει της πρεμιέρας της τον Οκτώβριο στο West End του Λονδίνου.

Η παραγωγή περιλαμβάνει πρωτότυπη μουσική του Elton John, σκηνοθεσία και χορογραφία του τρεις φορές βραβευμένου με Tony Award Jerry Mitchell και στίχους της τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Shaina Taub και βιβλίο της Kate Wetherhead.