To ελληνικό πρωτάθλημα από τη φετινή σεζόν θέλει να ανεβάσει ταχύτητα, όχι στα λόγια, αλλά με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου αφ’ ενός να αφήσει πίσω παθογένειες και μιζέρια, και από την άλλη να αυξήσει το ενδιαφέρον του κοινού και των πιθανών χρηματοδοτών

Σέντρα λοιπόν με πολλά όνειρα και αλλαγές στη «νέα» Super League. Mία Super League που φέτος έχει μία πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ποια είναι αυτή; Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα Play Offs. Από το 1 έως το 6 ήταν μέχρι πέρσι. Από το 1 έως το 4 θα είναι από φέτος. Μια διαδικασία εντελώς… σκληρή, με συνεχόμενα ντέρμπι που θα κρίνουν το πρωταθλητή. Μια πολύ μεγάλη διαφορά, η οποία μπορεί να φέρει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ακόμα περισσότερο σασπένς και αγωνία για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος πρόεδρος στη Λίγκα, έχει στόχο, μεταξύ άλλων, να φέρει και περισσότερα έσοδα. Οπως ακριβώς είχε κάνει στις προηγούμενες θητείες του. Νέο προεδρείο και στην ΕΠΟ με τον Μάκη Γκαγκάτση να επιχειρεί από νωρίς να βγάλει το ποδόσφαιρο από τον… σκοταδισμό των προηγούμενων διοικήσεων. Να επαναφέρει την κανονικότητα και την Eθνική ομάδα σε δρόμο επιτυχιών. Νέος επικεφαλής και στην ΚΕΔ: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ενέκριναν την επιλογή της UEFA για τον Γάλλο, Στεφάν Λανουά, που θα έχει δίπλα του τον Ιταλό, Πάολο Βαλέρι ως αναπληρωτή – πρόεδρο και VAR project manager, και τον Ισπανό Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ ως νέο μέλος της ΚΕΔ.

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και το νέο σύστημα διεξαγωγής:

Οπως αναφέραμε, τα Playoffs από τις θέσεις 1 έως 4 θα είναι αυτά που θα αναδεικνύουν πλέον τον πρωταθλητή, με τις ομάδες να «κουβαλούν» τους βαθμούς που θα έχουν μαζέψει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν Playoffs των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 8, οι οποίες θα μπαίνουν σε αυτά με τη διαίρεση των βαθμών τους στην κανονική διάρκεια διά δύο. Στην Ελλάδα θα δοθούν από τη νέα σεζόν πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα διαμορφώνονται ως εξής:

Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)

Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός Europa League

Δεύτερος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)

Τρίτος: 2ος προκριματικός Conference League

Τέταρτος: 2ος προκριματικός Conference League

Με λίγα λόγια, στα playoffs των θέσεων 1-4, εκτός από το πρωτάθλημα οι ομάδες θα παλέψουν και για τα καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια και είναι σημαντικό πως την επόμενη σεζόν και ο δεύτερος βγαίνει στα προκριματικά του Champions League. 

Στα playoffs 5-8, ο πρώτος θα πάρει εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Conference League, εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω πρωταθλήματος, κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό και θα δώσει άλλη αίγλη και ενδιαφέρον στα Playoffs από πέντε έως οχτώ. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν playouts για της θέσεις 9 έως 14, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στην Super League 2. Όλα τα playoffs και τα playouts θα έχουν διπλούς αγώνες.