Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League έχει αρχίσει και στη Θεσσαλονίκη έγινε σεμινάριο διαιτησίας στο οποίο συμμετείχε και ο Μάκης Γκαγκάτσης, δίνοντας κατευθύνσεις στους διαιτητές για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται.

Η διαιτησία, ως γνωστόν, είναι το πιο αγαπημένο θέμα συζήτησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες και αυτό θα ισχύσει και για τη νέα σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θέλει να πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά και έδωσε το παρών στο σεμινάριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στους διαιτητές.

«Μην επηρεάζεστε από bullying μέσω δημοσιευμάτων, δεν κρίνουν αυτά την απόδοσή σας, μόνο η ΚΕΔ. Αυτοί που γράφουν και λένε κάνουν τη δουλειά τους ανάλογα με το χρώμα που ανήκουν, εσείς όμως πρέπει να κάνετε τη δική σας χωρίς να επηρεάζεστε. Κανείς δε θα φύγει ή θα μείνει λόγω δημοσίων σχέσεων, το ξαναλέω μόνο η ΚΕΔ αποφασίζει γι’ αυτό. Μην επιτρέψετε ποτέ στον εαυτό σας να σας χρησιμοποιήσουν, η ιστορία όλων των δεκαετιών στη διαιτησία έχει δείξει πως όσοι επέτρεψαν στον εαυτό τους να χρησιμοποιηθούν, αργά ή γρήγορα ήρθε το τέλος τους από το χώρο της διαιτησίας όσο άτρωτοι κι αν ένιωθαν», είπε αρχικά ο Γκαγκάτσης και συνέχισε.

«Κανένας να μη μαθαίνει τι γίνεται εις βάρος σας εκτός του Προέδρου της ΚΕΔ και οποιαδήποτε όχληση έχετε μπορείτε να την αναφέρετε απευθείας. Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για απειλές εκτός γηπέδου, Πρόεδρος ΚΕΔ- integrity officer- αστυνομία για θέματα απόπειρας χρηματισμού. Πρέπει να είστε ελεύθεροι να σφυρίζετε αυτό που θεωρείτε σωστό και όχι να έχετε πίσω σκέψεις. Έχει αυστηροποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας για προπηλακισμούς διαιτητών, μη φοβάστε να γράφετε αυτά που συμβαίνουν, τον εαυτό σας προστατεύετε με αυτόν τον τρόπο».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον νέο επικεφαλής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είπε τα εξής…

«Η επαφή του Προέδρου της ΚΕΔ με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ περιορίζεται αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν το τμήμα του και την αναβάθμιση αυτού. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχουν διαιτητικά ζητήματα ουσίας, καθώς από την UEFA έχει τονιστεί ξεκάθαρα ότι καμία παρέμβαση και από κανέναν δεν θα επιτρέπει να γίνει στην ΚΕΔ, ούτε από εμένα ούτε από κανέναν άλλον. Η ΚΕΔ έχει προταθεί από τον κ. Ροζέτι και την UEFA και μόνο εκεί θα έχει επικοινωνία για διαιτητικά ζητήματα ουσίας η ΚΕΔ. Οι ομάδες που θέλουν επικοινωνία για οποιονδήποτε λόγο, μπορούν να στέλνουν επιστολή στην ΕΠΟ/ΚΕΔ και η ΚΕΔ θα κρίνει τι θα κάνει. Η ΚΕΔ έχει λευκή επιταγή από την UEFA, και φυσικά συνακόλουθα από την Εκτελεστική Επιτροπή, να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αναπτύξει την ελληνική διαιτησία και να πράττει όπως κρίνει η ίδια».