Αν αναζητάτε έμπνευση για την επόμενη εξόρμησή σας, πατήστε το γκάζι για ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο. Ένα road trip όχι μόνο σας επιτρέπει να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα κατά μήκος της διαδρομής, αλλά σας διευκολύνει, επίσης, να αλλάζετε τα σχέδιά σας κατά το δοκούν.

Όμως, αν πρόκειται να κάνετε ένα road trip αυτή την εποχή, είναι κρίσιμο να παραμείνετε ασφαλείς.

Σύμφωνα με το Travel + Leisure, η Moneybarn Car Finance δημοσίευσε τη λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες για road trip σε όλο τον κόσμο, την οποία δημιούργησε αναλύοντας τις τιμές καυσίμων και χρεώσεων, την ποιότητα των δρόμων, τον όγκο αναζήτησης στο Google για «road trip» σε κάθε προορισμό και τους θανάτους από τροχαία ανά 100.000 άτομα. Αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα, η ομάδα ανέδειξε την Ισλανδία ως το νούμερο ένα ασφαλέστερο σημείο παγκοσμίως.

Ισλανδία

Η Ισλανδία, σύμφωνα με την ανάλυση «έχει το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα, δύο ανά 100.000 άτομα, γεγονός που αντανακλά τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού της Ισλανδίας σχετικά με τις πρακτικές ασφαλούς οδήγησης και τις ισχυρές υποδομές για την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων».

Οι ειδικοί της Moneybarn Car Finance σημείωσαν, επίσης, ότι υπάρχουν περισσότερες από 31.000 αναζητήσεις ετησίως για «road trip στην Ισλανδία», γεγονός που δείχνει πόσοι άνθρωποι θέλουν να βιώσουν το συγκεκριμένο είδος μαγείας που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο ταξίδι στην Ισλανδία. Και, ως μπόνους, σημείωσε το σχετικά χαμηλό κόστος καυσίμων και φόρτισης EV. 

Ποιοι άλλοι προορισμοί συμπεριλήφθηκαν στην λίστα

Νορβηγία

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νορβηγία, η οποία, όπως εξηγεί η εταιρεία, έχει επίσης χαμηλό ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα, 2,1 ανά 100.000 κατοίκους, και η χώρα διαθέτει φανταστικούς δρόμους υψηλής ποιότητας που καθιστούν την οδήγηση ομαλή. «Επιπλέον, πάνω από 39.000 ετήσιες αναζητήσεις για οδικά ταξίδια αποδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών», αναφέρει.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ελβετία, η οποία έχει, επίσης, πολύ χαμηλό ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα, 2,2 ανά 100.000 κατοίκους, χαμηλό κόστος καυσίμων και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και πολύ υψηλή βαθμολογία ποιότητας δρόμων, 6,3 στα 7. Ακολουθούν η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Δανία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Φινλανδία, συμπληρώνοντας τα 10 πιο ασφαλή σημεία παγκοσμίως για road trip.