Επισφαλή την παρουσία του στο λιμάνι της Άνδρου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν έκρινε ο καπετάνιος του πλοίου που ξεκίνησε να κλείνει την μπουκαπόρτα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η επιβίβαση, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει ένα αυτοκίνητο να βρεθεί στην θάλασσα και πολύς κόσμος να τρέχει και πηδά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο καράβι.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Φάνης Μπαλατσούκας, μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό.

«Αρχικά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχει δοθεί εντολή από τον Υπουργό Ναυτιλίας να διερευνηθούν τα αίτια του συμβάντος που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, στο λιμάνι επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα, με πολύ δυνατές ριπές ανέμων και έντονο κυματισμό. Σύμφωνα όμως με το ισχύον δελτίο καιρού δεν απαιτούταν η απαγόρευση απόπλου του πλοίου από τη λιμενική Αρχή.

Υπάρχει άμεση επικοινωνία του πλοιάρχου με τους υπεύθυνους φόρτωσης, οι οποίοι μεταφέρουνε στον πλοίαρχο ό,τι συμβαίνει στον καταπέλτη και εκείνος λαμβάνει την τελική απόφαση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έκρινε ότι ήταν επισφαλής η παρουσία του στο λιμάνι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος.