Έχασαν τα σπίτια τους, βίωσαν δυσκολίες από αυτές που γράφονται στα βιβλία Ιστορίας, ήλπισαν σε μια καλύτερη τύχη και μια καλύτερη ζωή περνώντας στην Τουρκία.

Πώς ζουν οι γυναίκες από τη Συρία, κυρίως χήρες με τα παιδιά τους, που ταξίδεψαν μέχρι την Τουρκία για να γλιτώσουν τον πόλεμο, τους βομβαρδισμούς και το ISIS;

Σύμφωνα με τις παρακάτω φωτογραφίες από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ζουν σε άθλιες συνθήκες σε οικήματα χωρίς τρεχούμενο νερό και βασικές παροχές υγιεινής.

Όλες μαζί, με τα παιδιά τους, συγκεντρώνονται σε ένα δωμάτιο και προσπαθούν να ζεσταθούν.

Οι τσιμεντένιοι τοίχοι των νέων σπιτιών τους είναι άδειοι, μόνο μερικά καρφιά συγκρατούν τα υπάρχοντα των νέων τους ενοίκων. Για να ζεστάνουν λίγο το χώρο, τοποθετούν χαλιά και κουβέρτες στο πάτωμα, όπου και κοιμούνται, και κουρτίνες στους τοίχους για να κρύψουν τη γύμνια τους.

Είναι κυρίως νεαρές γυναίκες, στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους, που χήρεψαν και αγωνίζονται να έχουν τα παιδιά τους μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Το νέο τους σπίτι είναι στην περιοχή Reyhanli της Hatay, κοντά στα σύνορα με την πατρίδα τους, τη Συρία.

syrianchild1 syrianchild2 syrianchild3 syrianchild4 syrianchild5 syrianchild6 syrianchild7 syrianchild8 syrianchild9 syrianchild10