Η Enigma Gallery, στην Κηφισιά, παρουσίασε την έκθεση με τίτλο «Scents of Summer – Αισθήσεις Καλοκαιριού», από τις 16-27 Ιουνίου. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για «Το Χαμόγελο Του Παιδιού».

Ο Λεόντιος Πετμεζάς, θεωρητικός -ιστορικός τέχνης, περιγράφει την έκθεση ως εξής:

«Με έμπνευση την οικεία θαλασσινή αύρα στη θερινή περίοδο οι 7 γυναίκες δημιουργοί, οι Bongard, Δώριζα, Μελά, Μεταξία, Παντζοπούλου, Σαραγλή και Τριανταφύλλου, στην ενδιαφέρουσα εκθεσιακή διαπραγμάτευση τους, σκιαγραφούν την αέναη, αειθαλή πραγματικότητα δίνοντας έμφαση στη συγγενή σχέση της ανθρώπινης ύπαρξης με το θαλάσσιο υγρό στοιχείο.

Στις πολυδιάστατες συνθέσεις τους που δεν περιορίζονται μόνο στη ζωγραφική αποκάλυψη, αλλά προχωρούν σε υποβρύχιες φωτογραφίες, κοσμήματα και καλοκαιρινά φουλάρια (μοναδικά κομμάτια) παραθέτουν στοιχεία μνήμης και καταγραφής από το υποσυνείδητο, καταφέρνοντας να πυροδοτήσουν στο θεατή σκέψεις ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης που μεταλαμπαδεύουνται ευπρόσδεκτα μέσω εικονισμών και αντικειμένων που ανανεώνουν την ψύχη.

Απομονώνουν σκηνές με τεχνική γραφής και γεωμετρία ακρίβειας, που αποτελούν μοτίβα εποχής με ορίζοντες που εισάγουν σε ένα έντονο αισθησιακό κόσμο με δίαυλους επικοινωνίας προς οπτικά σχήματα που εμπεριέχουν εύληπτα την τελειοποίηση των αρχέτυπων. Όλα τα εκθέματα δένουν επιρροές που φέρουν τη προσωπική σφραγίδα κάθε δημιουργού απέναντι στο γίγνεσθαι της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, ενώ παράλληλα θέτουν διακριτικά δεδομένα εντρύφησης με πολιτισμικές και οικολογικές αναφορές.

Επιδιώκοντας την επίκληση της ταύτισης, οι επιβλητικές μορφές των έργων και των κατασκευών παραθέτουν προσθετικά τη λεπτομερειακή απόδοση που ενισχύει την αισθαντικότητα των νοητικά νοηματικών πλοηγήσεων με ιστορίες που περιέχουν τον απόηχο του παρελθόντος και παράλληλα τη δράση του σήμερα.

Η πολυκύμαντη αυθεντικότητα στη δομή της συνολικής δημιουργίας εκφράζει συνέσεις και οσμώσεις που στηρίζονται στην αφομοιωμένη συνείδηση του παραστατικού και στη διεργασία της πρακτικής συνεισφοράς με αντιπροσωπευτικά δείγματα που άμεσα και αποτελεσματικά συνεισφέρουν στη ποιοτική ολοκλήρωση».

met1
Φουλάρι: Σταυρούλα Τριανταφύλλου, μοναδικό σχέδιο φουλάρι 100% μετάξι, ζωγραφική κοχύλια
met2
Μεταξία, Χειροποίητο μοναδικό μακρύ κολιέ με κουκούλια κομμένα στο χέρι, μεταλλικά μοναδικά στοιχεία από Αλπακά και Swarovski