Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει χθες το βράδυ από τη Λιβαδειά με το «διπλό» (έμεινε στο 0-0), κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης, ο οποίος με τη νίκη του (1-0) επί του ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε στην πέμπτη θέση στη βαθμολογία της Super League. Έτσι, δεδομένου και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί, ο βασικός στόχος της ομάδας του Γιώργου Δώνη, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, μπαίνει σε… επικίνδυνα μονοπάτια.

Οι «πράσινοι» στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του δευτέρου γύρου έχουν μόλις 3  βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως σε διάστημα 24 ημερών, στα οποία έδωσε επτά παιχνίδια, το «τριφύλλι« πήρε το τρίποντο μόνος στην εμβόλιμη 15η αγωνιστική, με το «διπλό» στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός πληρώνει την έλλειψη ποιοτικού βάθους στο ρόστερ του, ενώ είναι εμφανές πως κάθε φορά που λείπει κάποιους παίκτης της «ραχοκοκαλιάς», όπως είναι για παράδειγμα οι Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, τότε οι απουσίες τους μοιάζουν δύσκολο να καλυφθούν.

Το «τριφύλλι» έχει πλέον μπροστά του ένα ακόμη, το τρίτο σερί, ματς εκτός έδρας, το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος… καίγεται για βαθμούς. Στη συνέχεια η σειρά επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, αλλά με τον πάντα ανταγωνιστικό Αστέρα Τρίοπολης, ενώ μεταφέρεται με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Και όλα αυτά πριν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.