Η Εθνική Νέων μπορεί να ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης για το Euro 2013 από τη Τσεχία με σκορ 2-1, ωστόσο «καπάρωσε» τη δεύτερη προνομιούχο θέση στον τέταρτο όμιλο και πήρε το εισιτήριο για την Elite Round της διοργάνωσης.

Οι «μικροί» του Θοδωρή Παχατουρίδη χρειάζονταν νίκη ή ισοπαλία κόντρα στους Τσέχους για να προκριθούν στην επόμενη φάση, χωρίς να τους ενδιαφέρει το άλλο παιχνίδι του ομίλου. Ωστόσο η ήττα ήταν ανώδυνη, καθώς στην ισοβαθμία με την «οικοδέσποινα» Βόρειο Ιρλανδία, η Ελλάδα υπερτερούσε, έχοντας επικρατήσει των Βρετανών με σκορ 2-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η Εθνική δεν είχε τη τύχη με το μέρος της και μόλις στο 4’ οι αντίπαλοί μας πήραν προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ του Γούτα. Στο 37’ ο Ιωαννίδης ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που μας χάριζε την πρόκριση. Στο 60’ οι Τσέχοι πήραν και πάλι προβάδισμα 2-1 με τον Μάσεκ, αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος.

Η ήττα δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελο στους διεθνείς, καθώς γνώριζαν το 8-1 της Βορείου Ιρλανδίας κόντρα στη Μολδαβία που ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην ενδιάμεση φάση του Euro U-19.

Ελλάδα (Θοδωρής Παχατουρίδης): Χουτεσιώτης (69΄ Μπάρκας), Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Καντούτσης, Χουχούμης, Σιώπης, Δώνης, Ιωαννίδης, Γιαννιτσάνης (57΄ Μουζακίτης), Ανδρεόπουλος (69΄ Παπαδημητρίου)

Βαθμολογία τέταρτου ομίλου:

1. Τσεχία 7
2. Ελλάδα 4
3. Β. Ιρλανδία 4
4. Μολδαβία 1

Πηγή: Sport-fm.gr