Από την ημέρα που η ΑΕΚ πέρασε σε τροχιά αναγέννησης, ένας από τους βασικούς στόχους ήταν -όσον αφορά τα οικονομικά της ΠΑΕ- να υπάρξει ισοσκελισμένος ισολογισμός, αν όχι το ταμείο να έχει «συν». Ωστόσο, την ίδια ώρα υπάρχει και η απαίτηση για πρωταθλητισμό και όπως διαπιστώθηκε με σκληρό τρόπο στα μισά της σεζόν, εάν δεν γίνει οικονομική υπέρβαση (όπως με την περίπτωση του Αραούχο), τότε δύσκολα μπορούν οι στόχοι αυτοί να επιτευχθούν.

Πάντως, σε όλο αυτό το πρότζεκτ θα βοηθήσει κάποια πιθανή πώληση. Ο Γιάκουμπ Γιόχανσον έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του και η ανανέωση του συμβολαίου του (δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τους επόμενους μήνες) θα τον κάνει ακόμη πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο, ο Πέτρος Μάνταλος επίσης ανεβάζει κατακόρυφα τις μετοχές του, ενώ από την ημέρα που επέστρεψε στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ο Μανόλο Χιμένεθ, οι εμφανίσεις του Αντρέ Σιμόες έχουν φτάσει τα πολύ υψηλά στάνταρ στα οποία μας έχει συνηθίσει.

Ο Πορτογάλος έχει υπογράψει ανανέωση στο συμβόλαιό του μέχρι το 2019 και η ρήτρα του είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ. Οι εμφανίσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από αρκετούς συλλόγους, με την πιθανότητα μεταγραφής του το προσεχές καλοκαίρι να είναι αρκετά μεγάλη. Καθόλου άσχημα δεν θα ήταν και για την ΑΕΚ να βάλει στα ταμεία της τα λεφτά της ρήτρας του, από έναν παίκτη μάλιστα που απέκτησε ως ελεύθερο!

Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για να γίνει και η οικονομική υπέρβαση στην ΑΕΚ στη θέση του σέντερ φορ. Είναι δεδομένο ότι όλοι στα Σπάτα θα ήθελαν να έχουν και τη νέα σεζόν μαζί τους τον Σέρχιο Αραούχο. Και όπως αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα η Ώρα των Σπορ, στην «Ένωση» σκέφτονται να… τα σκάσουν για τον Αργεντινό. Και η αναφορά που γίνεται, είναι για ένα ποσό μεταξύ 1 με 1,5 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά θα συμβούν ακόμη και στην περίπτωση που δεν μοσχοπουληθεί κάποιος παίκτης.

Πάντως, επειδή η περίπτωση του Αραούχο είναι δύσκολη, διότι η Λας Πάλμας έχει τον πρώτο λόγο, ήδη έχουν γίνει οι κινήσεις για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Και από την ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να δώσουν λεφτά για μεταγραφή για τη συγκεκριμένη θέση. Ούτε δανεικός, ούτε ελεύθερος. Άλλωστε, όλα τα καλά στοιχίζουν…