«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», λένε πολλοί και πράγματι αυτό που έχει σημασία είναι το πώς νιώθει κανείς μέσα του. Τις τελευταίες ημέρες ένα σχόλιο του Δήμου Βερύκιου για την εμφάνιση της Έλλης Στάη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς ο δημοσιογράφος του Alpha την αποκάλεσε «μπέμπα 70 ετών». O ίδιος ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως το σχόλιο αυτό ήταν κομπλιμέντο και πως ένα τέτοιο πρόσωπο είναι για να το θαυμάζεις.

Η νεότητα είναι στάση ζωής: όταν κολλάμε στους αριθμούς, η ουσία χάνει τον δρόμο της. Δεν είμαστε όσο φαινόμαστε. Είμαστε όσο νιώθουμε κι αν νιώθουμε την ενέργειά μας να ξεχειλίζει και είμαστε καλά με τον εαυτό μας, αυτό θα καθρεφτίζεται στο πρόσωπό μας. Λίγο η γυμναστική, λίγο η σωστή διατροφή και λίγο οι σωστές κατευθύνσεις όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, οι σημερινές 60άρες μοιάζουν πολύ νεότερες. Κάποιες θα κάνουν και μπότοξ, ακόμα και πλαστική. Έχει καμία σημασία; H σημερινή γυναίκα στη μέση ηλικία μπορεί και καταφέρνει με το παραπάνω να μην χάνει τη νεότητά της.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε διάσημες Ελληνίδες που έχουν περάσει τα 60 και παραμένουν λαμπερές και γοητευτικές. Για να δούμε τι έχουν πει οι ίδιες σε συνεντεύξεις τους για την ομορφιά και το πέρασμα του χρόνου.

Άντζελα Γκερέκου

«Θέλω μόνο να πω ότι ο άνθρωπος, είτε άνδρας είτε γυναίκα, θα πρέπει να συμφιλιώνεται με την εξέλιξή του. Θα πρέπει να αγαπά τον εαυτό του όσο μπορεί, να το φροντίζει χωρίς υστερίες και εμμονές. Επίσης, θα πρέπει να απολαμβάνει σιγά σιγά και την ωριμότητά του, γιατί κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της, τη γαλήνη της και τη σοφία της. Εγώ οφείλω να πω ότι το ελιξίριό μου είναι τα δημιουργικά όνειρα που κάνω και η προσπάθειά μου να τα υλοποιήσω. Αυτό νομίζω θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Όση ακόμη ο Θεός θα μου δώσει», έχει δηλώσει η ίδια για το δικό της ελιξίριο νεότητας.

Άντζελα Γκερέκου

Κατερίνα Διδασκάλου

«Αγαπώ τον χρόνο, δεν τον φοβάμαι. Πίνω πολύ νερό και κάνω θετικές σκέψεις. Δεν έχω κάνει τίποτα άλλο στο πρόσωπό μου. Η ομορφιά δεν είναι μόνο εξωτερική. Είναι μια αρμαθιά κλειδιών για να ξεκλειδωθούν πράγματα και η ομορφιά είναι ένα από αυτά. Από μόνη της δεν αρκεί», έχει δηλώσει η Κατερίνα Διδασκάλου σε συνέντευξή της.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

«Θυμώνω με τα κλισέ της κοινωνίας μας, την ομοφοβία, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον σεξισμό. Υπάρχει ακόμα και η φοβία του χρόνου, της ηλικίας. Γιατί δηλαδή είναι στίγμα αν ένας άνθρωπος γίνει 40, 50, 80 χρόνων; Αυτή είναι η κοινή μοίρα για όλους, όσοι είναι τυχεροί. Γιατί είναι κακό να μεγαλώνεις; Έχεις συσσωρεύσει εμπειρίες, υπάρχει πια μια άλλου τύπου ομορφιά, πνευματικότητα και γνώση πάνω στα πράγματα. Δεν είναι ανεκτίμητο να βλέπεις τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ, την Τζούντι Ντεντς, την Έλεν Μίρεν σε αυτές τις συγκλονιστικές ερμηνείες που μας έδωσαν στη χρυσή τους ωριμότητα; Και γιατί δεν πρέπει να λέμε την ηλικία μας; Είμαι 66 χρόνων και το δηλώνω ως τύχη και ευλογία που έφτασα έως εδώ, υγιής και δημιουργική. Με σοκάρει η ολοσχερής αδυναμία μας να αποδεχθούμε την κατάσταση των πραγμάτων. Πρέπει να συμφιλιωθούμε με τη μοίρα μας επιτέλους», έχει σημειώσει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για την ηλικία και την ομορφιά.

Άννα Βίσση

«Ο καθένας γεννιέται με ένα δικό του πρόσωπο μοναδικό και το κάθε πρόσωπο παρουσιάζει ιδιαιτερότητα και είναι όμορφο. Η διαφορετικότητα είναι που κάνει αυτόν τον κόσμο να είναι ακόμα πιο όμορφος. Φανταστείτε να ζούσαμε σε έναν κόσμο που όλοι θα ήμασταν ίδιοι! Όσο δε, για το δικό μου μυστικό ομορφιάς που με ρωτάτε, δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Διατηρώ όσο πιο καλά γίνεται τη φυσική μου κατάσταση, φροντίζω με ευγενικό τρόπο το πρόσωπό μου και το σώμα μου και μεγαλώνω όσο πιο φυσικά γίνεται, αντιστεκόμενη στις πάρα πολλές προκλήσεις που παραμονεύουν για να μας δώσουν δήθεν ένα πρόσωπο όπως στα 20 και στα 30 μας χρόνια, που είναι εντελώς ψεύτικο. Στο τέλος, όσοι καταλήγουν θύματα όλων αυτών των προκλήσεων, φοβάμαι πως παύουν να μοιάζουν με το πρόσωπο εκείνο με το οποίο γεννήθηκαν και δεν θυμίζουν καθόλου το ποιοι είναι. Αυτό δεν θα το ήθελα ποτέ για τον εαυτό μου», έχει σημειώσει η Άννα Βίσση για τις πλαστικές επεμβάσεις και το μυστικό της ομορφιάς της.

Καίτη Γαρμπή

«Νομίζω ότι η ομορφιά είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε όμορφοι,  όταν αυτό που έχουμε μέσα στην καρδιά μας αντανακλάται στα μάτια μας, στο δέρμα μας, στο πρόσωπό μας. Κάνω ό,τι κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Φροντίζω το δέρμα μου, φροντίζω τη διατροφή μου. Απλά δεν κάνω πολλά πράγματα, γιατί δεν μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα. Θέλω να μένω όσο γίνεται πιο φυσική περνώντας τα χρόνια. Δεν κάνω δίαιτα, δεν κάνω γυμναστική, δεν κάνω τίποτα, δεν υπερηφανεύομαι γι’ αυτό. Το μόνο που κάνω είναι να γυμνάζω τη φωνή μου. Αισθητικές παρεμβάσεις θα κάνω, άμα βγουν πράγματα τα οποία δεν παραμορφώνουν και δεν πονάνε. Κάνω λίγα πράγματα και αυτά με το ζόρι, επειδή είμαι τεμπέλα, καμία μάσκα. Και ένα ψευτομπότοξ όποτε το θυμηθώ», έχει δηλώσει η Καίτη Γαρμπή για το πρόσωπό της.