Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος αποθεώθηκε πριν την έναρξη, να προχωράει σε αλλαγές στην 11άδα, όπου είχε και δύο 17χρονους, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη και άφησε πίσω του την ήττα από τον Άρη και την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

Ο αγώνας άρχισε με τους «ερυθρόλευκους» να απειλούν στο 5′ με τη σέντρα του… εξτρέμ Ροντινέι και την κεφαλιά του Κωστούλα που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης, για να συνεχιστεί με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βγουν μπροστά και να απειλούν στο 19′ με την κάθετη του Ουάρντα για τον Μπάκου, ο οποίος όμως τα έκανε όλα λάθος.

Λίγα λεπτά μετά, στο 26′, ο κινητικός Ροντινέι ελίχθηκε εντός περιοχής και σούταρε με το αριστερό αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε, για να έρθει η πρώτη πραγματική ευκαιρία για τους Πειραιώτες ένα 10λεπτο μετά, στο 36′, όταν ο Μουζακίτης πέρασε την κάθετη για τον Βέλντε, τον οποίο όμως σταμάτησε ο Αθανασίου.

Μικρό το κακό, όμως, για τον Ολυμπιακό αφού αμέσως μετά ήρθε το γκολ: Στο 36′ ο Χουτεσιώτης βγαίνοντας ανέτρεψε τον Βέλντε και παρά τις διαμαρτυρίες του ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και επιβεβαίωσε την απόφασή του μετά την εξέταση του VAR, με τον Ροντινέι να εκτελεί στο 39′ και να ανοίγει το σκορ (1-0).

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και όταν επέστρεψε από αυτά ήθελε το δεύτερο γκολ, με το οποίο ουσιαστικά θα καθάριζε τον αγώνα. Γκολ που θα μπορούσε να πετύχει στο 53′ ξανά με τον Ροντινέι αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Όπως και να έχει, οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγχαν την κατάσταση, απείλησαν ξανά στο 60′ με το δυνατό σουτ του Κοστίνια που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Χουτεσιώτης και συνέχισαν να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, το οποίο βρήκαν στο 75′: Ωραία μπαλιά του Μουζακίτη και ωραία κίνηση και εκτέλεση του Ελ Κααμπί που έγραψε το 2-0 και κλείδωσε το τρίποντο.

Και από εκεί και πέρα, στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ αλλά οι Τσικίνιο και Ροντινέι δεν βρήκαν δίχτυα στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (68′ Ορτέγκα), Στάμενιτς (62′ Έσε), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ολιβέιρα (62′ Τσικίνιο), Βέλντε (46′ Γουίλιαν), Κωστούλας (68′ Ελ Κααμπί).

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας (72′ Μίχορλ), Ουάρντα, Γκονζάλεθ (83′ Καλοσκάμνης), Μπάκου, Φαν Βέερτ (61′ Γιουμπιτάνα).