Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την ισχυρή επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου έπεσαν περισσότερες από 80 βόμβες, με τα πλάνα από τους καπνούς που «έπνιξαν» το νότιο τμήμα της πόλης να δείχνουν την σφοδρότητα του ισραηλινού χτυπήματος.

Η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική, με τους ξένους ανταποκριτές απ’ όλο τον κόσμο να κάνουν λόγο για κάτι πρωτόγνωρο, σχολιάζοντας πως είναι η πρώτη φορά που βλέπουν κάτι τέτοιο.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντισμήναρχος Ναντάβ Σοσάνι είπε ότι η επιχείρηση, την οποία ο στρατός αποκαλεί «Νέα Τάξη», έγινε την Παρασκευή, ενώ ο Νασράλα συναντούσε ανώτερα στελέχη της οργάνωσής του για να σχεδιάσουν νέες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Τριήμερο εθνικό πένθος στο Λίβανο

Το γραφείο του μεταβατικού πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι, αναφέρει πως η χώρα μπαίνει σε τριήμερο εθνικό πένθος για τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Το πένθος ξεκινά από τη Δευτέρα, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτήρια. Όπως αναφέρει το δίκτυο Aljazeera, οι δημόσιες υπηρεσίες θα είναι κλειστές την ημέρα της κηδείας του Νασράλα, ωστόσο, η Χεζμπολάχ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα λάβει χώρα. Σε τηλεοπτική του δήλωση, ο Μικάτι κάλεσε το λαό του Λιβάνου να «σταθεί ενωμένος απέναντι στην επιθετικότητα», με τη χώρα να είναι στο χείλος μιας ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης.

«Επιθέσεις σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε δεκάδες νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας «επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Στους στόχους που έπληξε περιλαμβάνονται εκτοξευτές ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.