Πολλά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το voria.gr η Πυροσβεστική, σύμφωνα με το Συντονιστικό Κέντρο, χρειάστηκε να επέμβει σε πάνω από 30 συμβάντα για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Πάνω από 20 ήταν τα περιστατικά για πτώσεις δέντρων κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους δήμους Παύλου Μελά, Δέλτα, Θέρμης και Θερμαϊκού, μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής.

Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν έξι πτώσεις δέντρων στη Μητροπόλεως, στην οδό Κατούνη, σε Τούμπα και Χαριλάου, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Συστάσεις προς τους δημότες, λόγω της επιδείνωσης του καιρού

Μάλιστα, ο δήμος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των δημοτών λόγω της επιδείνωσης του καιρού και της έντασης των ανέμων.

Καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα εξαιτίας των δυνατών ανέμων έπεσαν δέντρα σε περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης, όσο οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες και αύριο, Δευτέρα, θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

πηγή: ΑΠΕ