Τα 23 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά για την ΑΕΚ και όλοι οι επιτελείς στον σύλλογο ξέρουν ότι πρέπει το προσεχές καλοκαίρι να αποφύγουν τα λάθη του προηγούμενου, προκειμένου τη νέα σεζόν να διεκδικήσουν τον πολυπόθητο τίτλο. Ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική χρονιά, αν και η τρέχουσα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου και της εξασφάλισης του «καλού» ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω των πλέι οφ να είναι σε πρώτο πλάνο.

Εννοείται ότι η παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ είναι αυτή που θα καθορίσει πολλά. Ο Ισπανός τεχνικός έχει κερδίσει με… το σπαθί του το γεγονός ότι όλοι θεωρούν πως η ομάδα θα συνεχίσει με εκείνον στον πάγκο της και την επόμενη σεζόν, ενώ φαντάζει δεδομένο ότι τις τελικές συζητήσεις για να κλείσει η παραμονή του θα αναλάβει ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όμως, ο βασικός στόχος σε επίπεδο ενίσχυσης του ρόστερ είναι η παραμονή κάποιων ποιοτικών ποδοσφαιριστών που υπάρχουν ήδη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Πρώτος και καλύτερος ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος είναι από τα αγαπημένα πρόσωπα της «κιτρινόμαυρης» κερκίδας. Η παραμονή του έχει μεγάλες δυσκολίες, αλλά το γεγονός ότι ο Αργεντινός επιθετικός έχει βρει την… υγεία του στην ΑΕΚ, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ατού, που ανεβάζει σημαντικά τις πιθανότητες. Όχι ότι έχει γείρει η σχετική… ζυγαριά προς την παραμονή, καθώς τον πρώτο λόγο τον έχει η Λας Πάλμας, από την οποία έχει έρθει ως δανεικός, αλλά όσο φτιάχνει την ψυχολογία του στην Ελλάδα τόσο περισσότερο μπορούν να αισιοδοξούν στην «Ένωση».

Το πλάνο των ανανεώσεων από την άλλη έχει ήδη ξεκινήσει, με τους Λαμπρόπουλο και Μπακάκη να έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους, ο Γκάλο να έχει μπει στον ίδιο… δρόμο εδώ και καιρό, ο Κολοβέτσιος είναι στα πρόθυρα ανανέωσης, ενώ πιο πρόσφατα στο σχετικό «κάδρο» μπήκε και ο Ρόναλντ Βάργκας. Οι πρώτες συζητήσεις με τον Βενεζουελιάνο έχουν γίνει, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν είναι και τόσο προχωρημένες όσο εμφανίζονται. Δεδομένο είναι, πάντως, ότι τα χρήματα με τα οποία αμείβεται ο Βάργκας, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά του, τον κάνουν να είναι πιο κοντά στο να παραμείνει. Ασχέτως εάν δεν θα προορίζεται για βασικός την ερχόμενη σεζόν, αλλά θα λογίζεται ως ένα πολυτελές μπακ απ για τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Η θέληση στην ΠΑΕ είναι να αποκτηθεί ακόμη ένας ποιοτικός και κυρίως εκρηκτικός μεσοεπιθετικός, που θα έχει τη δυνατότητα να κινείται στα άκρα, με το αριστερό του πόδι να είναι το καλό. Στα πρότυπα του Ελντερ Μπαρμπόσα, δηλαδή, αν όχι και ο ίδιος, δεδομένου ότι ο Πορτογάλος δεν περνάει και τις καλύτερες ώρες του στην Αλ-Βασλ και τα Εμιράτα.

Τέλος, στο ρόστερ μπορεί να υπάρχουν οι Τσιγκρίσνσκι, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, πιθανότατα και ο Κολοβέτσιος, αλλά είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί ακόμη ένας κεντρικός αμυντικός. Ένας αριστεροπόδαρος στόπερ, που θα πάρει φανέλα βασικού, αλλά δεν θα είναι… Λέσκοτ.

Όλα αυτά είναι δεδομένα εδώ και καιρό, στην ΑΕΚ τρέχουν τις σχετικές υποθέσεις, ενώ όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Live Sport», ήδη ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς έχει αναλάβει δράση για την πιο γρήγορη διαπεραίωση του σχεδίου.