Μάχη με το χρόνο δίνουν στην Κουμουνδούρου προκειμένου ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να είναι έτοιμος κυρίως οργανωτικά όπου υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Ας μη ξεχνά κανείς ότι αυτή τη στιγμή το κόμμα εκτός από τη νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή δεν έχει κορυφαία όργανα, ούτε τα γραπτά εκείνα κείμενα που θα κατοχυρώσουν τόσο το σεβασμό της πολυφωνίας στο εσωτερικό του όσο και το σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις.

 Κι όλα αυτά σε μία περίοδο ρευστή πολιτικά όπου τα πάντα είναι ανοιχτά.

Η εκτίμηση της ηγεσίας είναι ότι η Κυβέρνηση τώρα βρίσκει μπροστά της τις αποφάσεις του 3ου μνημονίου. Οι πληροφορίες που έχει είναι πως ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, στη συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά τον ενημέρωσε πως η πορεία των εσόδων πάει απ’ το κακό στο χειρότερο, συνεπώς θα χρειαστούν πολύ σύντομα νέα σκληρά μέτρα.

Γι αυτό άλλωστε είχε φροντίσει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων «αν τα έσοδα δεν πάνε καλά». Το ταξίδι του Πρωθυπουργού, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι άσχετο με την κάκιστη πορεία των εσόδων, με την ραγδαία επιδείνωση όλων των δεικτών της ελληνικής οικονομίας, με την υποχρέωση λήψης νέων μέτρων και με τη δημοσκοπική κατάρρευση της Κυβέρνησης.

Γι αυτό και η εντολή που έχει δοθεί από την ηγεσία σε όσους τρέχουν τις εσωκομματικές διαδικασίες είναι να συντομεύουν. Πέρα από την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο για να εκλέξει τη νέα Πολιτική Γραμματεία, η οποία με τη σειρά της θα εκλέξει ένα πιο μικρό (πιθανότατα 9μελές) και ευέλικτο σχήμα για την οργάνωση της καθημερινής δουλειάς η Κ.Ε. πρέπει να αναδείξει Επιτροπή Θέσεων ενόψει συνεδρίου, Επιτροπή Προγράμματος, Επιτροπή Δεοντολογίας και Επιτροπή Καταστατικού.

Τέλος εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στην εκδήλωση του βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα «20 χρόνια χρειάστηκαν», το βράδυ της Παρασκευής των δύο διαφωνούνταν με τις επιλογές της ηγεσίας τους στελεχών της ΔΗΜΑΡ Α. Νεφελούδη και Στέφ. Μπαγεώργου. Και οι δύο ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν στη δημιουργία αριστερής τάσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αλλά όπως λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ «τα μνημόνια θέλουν ξεκάθαρες απαντήσεις». Με όλα αυτά τα μέτωπα ανοιχτά καταλαβαίνει κανείς πως στην Κουμουνδούρου έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους.