Αν και χρειάστηκε να πάει σε τρία σετ, γεγονός που μάλλον κανείς δεν περίμενε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τελικά με 2-1 τον Ζιζού Μπεργκς και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η αλήθεια είναι πως όλοι πίστευαν ότι ο Έλληνας τενίστας θα καθάριζε χωρίς πολλά-πολλά τον Βέλγο αλλά τελικά έκανε τα εύκολα δύσκολα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η αναμέτρηση να μοιάζει με ντέρμπι.

Βασικά, για να το θέσουμε πιο σωστά, τέτοιο ήταν το πρώτο σετ, το οποίο ναι μεν το πήρε ο Τσιτσιπάς αλλά με 7-6 στο tie break. Αν αυτό δεν ήταν καλό, ενθαρρυντικό σημάδι, αυτό που ακολούθησε στο δεύτερο σετ ήταν απίστευτο αφού ο Στέφανος… εξαφανίστηκε και το έχασε με 6-1!

Έτσι, ο Μπεργκς έκανε το 1-1 και πίστευε πλέον ακόμη και στη νίκη, στην πρόκριση στον επόμενο γύρο, μέχρι που ο Τσιτσιπάς αποφάσισε τελικά να σοβαρευτεί. Και από τη στιγμή που σοβαρεύτηκε έκανε περίπατο στο τρίτο σετ με 6-1, φτάνοντας στο 2-1 και παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ Έβανς, Νο59 της παγκόσμιας κατάταξης, από τη Βρετανία.

Τα σετ: 7-6, 1-6, 6-1