Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Μενίδι μετά τα όσα είπε ο βουλευτής του κόμματος Δ. Δαβάκης για τους Ρομά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον «ακραία ρατσιστικό λόγο που υφίστανται οι Ρομά», φωτογραφίζοντας το σάλο που ξέσπασε με τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Δαβάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής, είχε δηλώσει ότι «όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας» προκαλώντας την έντονη δυσφορία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ανασκευή των σχετικών δηλώσεων, τις οποίες απέδωσε σε στιγμιαία ένταση.

Επ’ αυτού, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: «Είναι απαράδεκτο να γίνονται οι Ρομά αποδιοπομπαίος τράγος και να ταυτίζονται με την παραβατικότητα. Είναι ντροπή κατέχοντες το δημόσιο αξίωμα και μάλιστα βουλευτές να αναπαράγουν διχαστικό και ρατσιστικό λόγο».

Τόνισε μάλιστα πως όταν ο λόγος αυτός δεν επιφέρει συνέπειες «δεν βαραίνει αποκλειστικά αυτούς αλλά και την ηγεσία τους».

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν ​υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας της περιοχής.

Οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας επίσημα στοιχεία που συντείνουν στο γεγονός ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια που αποδίδει αποτελέσματα.

«Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα», είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».