Την έλλειψη ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα επισήμανε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης που έχει συστήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την χώρα μας, Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Ο Γερμανός αξιωματούχος, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η ομάδα της οποίας ηγείται προκειμένου να επιλυθούν επιτακτικά προβλήματα σχετικά με τον ελληνικό προϋπολογισμό και τη Δημόσια Διοίκηση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «στις άμεσες προτεραιότητες των επομένων μηνών περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και ειδικά των αδυναμιών στο σκέλος της συλλογής φόρων».

Ως δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα, ανέφερε την διάχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση, κάτι που όπως τόνισε αποτελεί προϋπόθεση για την εμπέδωση της διαφάνειας.

Ως τρίτη μεγάλη προτεραιότητα, ανέφερε την αναμόρφωση του συστήματος Υγείας. Ο κ. Ράιχενμπαχ, επισήμανε ότι οι κοινοτικοί πόροι που είναι διαθέσιμοι για την Ελλάδα, παραμένουν ανεκμετάλλευτοι, γεγονός που χαρακτήρισε παράδοξο και στο οποίο εστίασε τις προσπάθειες για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε ως πιο σημαντική την έλλειψη ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα. «Δεν έχω μαγικές λύσεις για τη ρευστότητα. Στο θέμα αυτό υπεισέρχονται μακροοικονομικές προϋποθέσεις».

Τέλος, σημείωσε πως το σύνολο των δράσεων που θα εστιάσει η ομάδα Δράσης, θα στοχεύουν στην ανάταξη της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Πηγή: 24h.gr