Αδιαμφισβήτητα το Abovo, στην πλατεία Κεφαλαρίου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις φαγητού στην Αθήνα. Αυτή τη φορά, μας ξανασυστήνεται με το ανανεωμένο μενού του και τις πρωτότυπες προτάσεις του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου.

Περπατώντας σταθερά στα γαστριμαργικά μονοπάτια της μεσογειακής κουζίνας, με εμφανείς τις διεθνείς επιρροές, οι νέες δημιουργίες του Μιχάλη Νουρλόγλου, δεν θα μπορούσαν παρά να συνεχίζουν να ανεβάζουν τον γευστικό πήχη της Αθήνας, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Από τις νέες γαστριμαργικές αναζητήσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον το ορτύκι κοντοσούβλι με κουσκουσάκι αρωματισμένο με αμύγδαλο και μανταρίνι, η καβουρόσουπα με φρέσκο καβούρι Σκωτίας και γλυκιά πάπρικα, η πικάντικη σαλάτα με λάχανο, κολοκύθι, καρότο, καβουρδισμένο σουσάμι, γαρίδες και dressing γουασάμπι όσον αφορά στα πρώτα πιάτα. Στις «αφίξεις» των κυρίως συγκαταλέγονται τα κανελόνια γεμιστά με μοσχαρίσια ουρά και σάλτσα με γκοργκοντζόλα καθώς και το ιβηρικό γουρουνάκι sirloin με πολέντα και σάλτσα gastrique.

Την ανανέωση του μενού του εστιατορίου, δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει και η δυνατή μπάρα του Abovo, προτείνοντάς μας πρωτότυπα και γευστικά cocktails για το closing (οι πιο τολμηροί τα επιλέγουν και κατά τη διάρκεια) του δείπνου. Στην cocktail list, λοιπόν, του κηφισιώτικου στεκιού προστέθηκαν τα John Snow (βότκα, Sherry Tio Peppe, σπιτικό σιρόπι από κονσομέ ντομάτας και τσίλι, λυοφιλιωμένο γιαούρτι, φρέσκος χυμός, λεμόνι), Abovo Shrub (παλαιωμένο ρούμι, σπιτικό σιρόπι από μπαλσάμικο ξύδι, φρέσκος χυμός λάιμ), Up G (βότκα, apple sourz, σπιτικό σιρόπι από τζίντζερ και μέλι, φρέσκος χυμός λεμόνι), Scarlet Carson (βότκα, μαστίχα, τριαντάφυλλο, λίτσι, φραμπουάζ, φρέσκος χυμός λεμόνι).

Tip: Δοκιμάστε οπωσδήποτε το γλυκό-έκπληξη του Abovo (δεν υπάρχει στον κατάλογο, σας ενημερώνει απευθείας το προσωπικό). Με θεματικές (π.χ. σοκολάτα) που αλλάζουν ανά εβδομάδα, ο chef Μιχάλης Νουρλόγλου εμφανίζεται στο τραπέζι σας και σας ετοιμάζει επιτόπου ένα εντυπωσιακό γλύκισμα! (Τιμή: 8 ευρώ/άτομο)

Info

Κολοκοτρώνη 37, Κεφαλάρι

+30 210 8015325

[email protected]

www.abovo-restaurant.gr

www.facebook.com/pages/Abovo-Restaurant

Δευτέρα-Σάββατο: 20.00-00.30

Τιμή: Από 30-35 ευρώ/ άτομο (χωρίς κρασί), από 9 ευρώ τα cocktails


Αν θέλετε να μάθετε τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αλλά και ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!