Ενδεχομένως, το όνομα Σεν-Μαλό να μη σας λέει κάτι, όμως, σίγουρα έχετε ακούσει γι’ αυτό, αφού έχει τις υψηλότερες παλίρροιες στην Ευρώπη, με νερό που μπορεί να ανέβει στα 13 μέτρα. Και αποκλείεται να μην έχετε δει εικόνες από το φαινόμενο αυτό, αφού συχνά κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εντυπωσιακά πλάνα.

Το Σεν-Μαλό βρίσκεται στη Βρετάνη της Γαλλίας και τα σπίτια της περιοχής είναι χτισμένα ως «τείχος» ενώ διαθέτουν γυαλί 4 στρώσεων στα μπροστινά παράθυρα, προκειμένου να προστατεύονται από τις παλίρροιες.

Σαιν-Μαλό

Ως προορισμός δεν είναι άγνωστος, αφού πολλοί Γάλλοι διαθέτουν εκεί εξοχικά, ενώ και ξένοι τουρίστες καταφτάνουν στην πανέμορφη πόλη-κάστρο. Άλλωστε, από το Παρίσι απέχει περίπου 3 ώρες με το τρένο και πολλοί που ταξιδεύουν στη γαλλική πρωτεύουσα, κάνουν και μια σύντομη επίσκεψη και στο Σεν-Μαλό. Επίσης, αποτελεί αγαπημένο προορισμό και των Βρετανών, καθώς συνδέεται ακτοπλοϊκά με το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω της Μάγχης.

Σαιν-Μαλό

Το Σεν-Μαλό είναι μια πανέμορφη, παλιά πόλη-λιμάνι στο Ille-et-Vilaine, στη Βρετάνη της βόρειας Γαλλίας, με μεγάλη ιστορία με κουρσάρους, πολέμους και βομβαρδισμούς, ενώ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οχυρωμένης πόλης, με πέτρινα τείχη, επιβλητικά κάστρα και αρχαία ακρόπολη.

Σαιν-Μαλό

Σύμφωνα με την παράδοση, ένας μοναχός από την Ουαλία, ο Machutus Malo ή Maclow (Maclovius στα λατινικά) έφθασε στη χερσόνησο Αλέ και έγινε αρχιεπίσκοπος εκεί. Τάφηκε στο μικρό νησάκι που βρίσκεται 1500 μ. από τη χερσόνησο, το οποίο ονομάστηκε Saint-Malo. Το 1145 ο επίσκοπος Ζαν ντε Σατιγιόν έλαβε άδεια από τον Πάπα να μεταφέρει το επισκοπείο της Αλέ στην πόλη. Εκεί βρίσκεται και ο τάφος του φιλέλληνα Σατωμπριάν, στο νησάκι Grand Bé ενώ το υπέροχο, μεσαιωνικό φρούριο Fort Vauban στέκει στο Petit Bé.

Σαιν-Μαλό

Στο σήμερα, το Σεν-Μαλό είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και πολλοί καταφτάνουν μέχρι εκεί για να θαυμάσουν από κοντά τη μεσαιωνική πόλη και να περιπλανηθούν στις πλατείες και τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια του. Φημίζεται, όμως, και για τις παραλίες του, αν και το μπάνιο γίνεται μόνο σε καθορισμένες ώρες. Εδώ, θα βρεις και τα περισσότερα εστιατόρια με θαλασσινά από κάθε άλλη πόλη της Ευρώπης.