Εντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη από τη θέση του δημάρχου Χειμάρρας έπειτα από απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας.

Ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του ευρωβουλευτή -πλέον- με τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε μιλώντας την Παρασκευή (6/7) στην εκπομπή Τώρα Μαζί του OPEN: «Χθες δυστυχώς είχαμε τους τίτλους τέλους μιας προδιαγεγραμμένης υπόθεσης. Έδωσαν στον πατέρα μου άδεια για να τον καθαιρέσουν από κάτι που δεν του έδωσαν ποτέ, ενώ δεν του έδωσαν άδεια για να ορκιστεί! Ο στόχος ήταν να μην ορκιστεί ποτέ. Λειτούργησαν με δυο μέτρα και δυο σταθμά για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Ήταν κάτι το οποίο αναμέναμε», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι στις 4 Αυγούστου θα γίνουν νέες εκλογές στη Χειμάρρα, όπως ορίστηκε, οπότε «ούτε το δικαίωμα της έφεσης δεν έχει νόημα».

«Υπάρχουν πολλές φωνές στην Αλβανία που καταγγέλλουν αυτή την υπόθεση, αλλά δυστυχώς όλα είναι ελεγχόμενα από το καθεστώς Ράμα. Ο χρόνος μετράει αρνητικά όμως για αυτόν, εμείς ανεβήκαμε ήδη τον Γολγοθά. Προσδοκάμε να μπούμε σε μια κανονικότητα και να ξεφύγουμε από αυτή τη δίνη», συμπλήρωσε. 

Εντονη ήταν και η αντίδραση του υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, το οποίο με ανακοίνωση σε αυστηρούς τόνους χαρακτηρίζει την ενέργεια της καθαίρεσης καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.