Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο σολομού
- 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου
- 1/3 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που κλείνει μόνη της, συνδυάστε όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι.
- Σφραγίστε καλά και γυρίστε απαλά τη σακούλα για να διανεμηθεί η μαρινάδα ομοιόμορφα σε όλο το σολομό.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά ή έως και 30 λεπτά για πιο έντονη γεύση.
- Γυρίζετε τη σακούλα περιστασιακά.
- Λαδώστε ελαφρώς μια σχάρα και προθερμάνετε σε μέτρια φωτιά.
- Αφαιρέστε το σολομό από τη μαρινάδα -κρατήστε τη μαρινάδα.
- Ψήστε στη σχάρα 12- 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.
- Αλείψτε με τη μαρινάδα που κρατήσατε μέχρι τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου ψησίματος.