Σε χιλιάδες ανέρχονται οι γυναίκες που έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και αρκετές από αυτές έχουν βρει ως σανίδα σωτηρίας την εφαρμογή panic button. Για πρώτη φορά όμως το κουμπί πανικού στη χώρα μας το ζήτησε ένας άνδρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν 49χρονος τρομοκρατημένος, πριν από λίγα 24ωρα πήγε στο αστυνομικό τμήμα Χανίων και κατήγγειλε πως η 47χρονη σύζυγός του τού επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια τον απείλησε με μαχαίρι.

Όπως μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου 6/7 το Mega ο άνδρας που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας δήλωσε ότι η γυναίκα του μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους άνοιξε το συρτάρι, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τον απείλησε.

Στη συνέχεια η γυναίκα όμως κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι της έσπασε το κινητό. Έτσι, το ζευγάρι αλληλομηνύθηκε και μετά η 47χρονη οδηγήθηκε στα δικαστήρια Χανίων, όπου και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.

2.217 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία το πρώτο 5μηνο του 2024

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, το πρώτο πεντάμηνο φέτος έχουν καταγραφεί 2.217 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, με θύματα άνδρες. Ενώ το 2023 οι καταγγελίες που καταγράφηκαν συνολικά από την Αστυνομία ανέρχονται στις 3.456.

Την ίδια ώρα, το πρώτο πεντάμηνο του 2024 καταγγέλθηκαν συνολικά 1.475 γυναίκες ως δράστιδες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το 2023 καταγγέλθηκαν 2.284.

Ο 49χρονος είναι ο πρώτος άνδρας από την έναρξη της συγκεκριμένης εφαρμογής που την ενεργοποίησε, καθώς μέχρι στιγμής το κουμπί πανικού είχε ενεργοποιηθεί μόνο από γυναίκες.