Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό το πρωί της Τρίτης 2/7. Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής 6/7 ένας άνδρας ο οποίος έχει προσαχθεί ως βασικός ύποπτος και είναι γνώριμος των Αρχών.

Το εν λόγω άτομο είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. καθώς στο παρελθόν την έχει απασχολήσει για υπόθεση απαγωγής.

Κατά τις ίδιες πηγές ο συγκεκριμένος άνδρας εντοπίστηκε μετά την ανάλυση των στοιχείων του 54χρονου τοπογράφου και είναι Έλληνας.

Καθώς η διαδικασία του αυτόφωρου έχει περάσει οπότε οι Αρχές βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ο συγκεκριμένος άνδρας έχει ρόλο – κλειδί στην εκτέλεση του 54χρονου και γίνει σαφώς η συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων.

Τα απειλητικά μηνύματα στον 54χρονο

Η Αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό το κινητό αλλά και τους υπολογιστές του 54χρονου και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δύο απειλητικά μηνύματα από διαφορετικά άτομα που φαίνεται πως είχε λάβει ο δολοφονημένος τοπογράφος στο κινητό του.

Εικόνα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 54χρονος

Η Μύκονος και οι επιθέσεις που είχε δεχτεί ο 54χρονος

Ο τοπογράφος είχε επαγγελματικές δραστηριότητες στη Μύκονο και στην Ίο και είχε δεχτεί επιθέσεις στο παρελθόν χωρίς όμως να το έχει καταγγείλει στις Αρχές, παρά μόνο τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν είχε προβεί σε καταγγελία για τον ξυλοδαρμό από άγνωστα άτομα σε βάρος του στην Αθήνα.

Φύλλο και φτερό τα βίντεο από την πορεία του εκτελεστή

Οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σημείο δολοφονίας του 54χρονου και έχουν καταφέρει να «χαρτογραφήσουν» μέσω βιντεοληπτικού υλικού, την πορεία του «μοναχικού λύκου».

Νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό
Ο 54χρονος

Το απόγευμα της Παρασκευής 5/7 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στο Χαλάνδρι, η κηδεία του τοπογράφου με την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του να το αποχαιρετούν συντετριμένοι.