Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό που έγινε την προηγουμένη Τρίτη αφού οι αρχές προσήγαγαν έναν βασικό ύποπτο το βράδυ της Παρασκευής 05/07.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ύποπτος είναι Έλληνας και παλιός γνώριμος της αστυνομίας και εντοπίστηκε μετά την ανάλυση των στοιχείων του 54χρονου.

Η διαδικασία του αυτόφωρου έχει περάσει οπότε οι αρχές είναι σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τουλάχιστον δύο απειλητικά μηνύματα από διαφορετικά άτομα φαίνεται πως είχε λάβει ο πενηντατετράχρονος τοπογράφος στο κινητό του.

Από την έρευνα προκύπτει ότι δύο τουλάχιστον άτομα φέρεται να έχουν αποστείλει το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοια μηνύματα και μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης τελέστηκε η κηδεία του θύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας, στο Χαλάνδρι.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Παναγιώτης Στάθης εκτελέστηκε κάτω από τη δουλειά του, στο Ψυχικό, το πρωί της Τρίτης 2/7. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά το κίνητρο και τις απαντήσεις στο παρελθόν του θύματος και στις επαγγελματικές δραστηριότητές του. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 08:20 στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία από την ιατροδικαστική αναφέρουν πως η σορός του 54χρονου έφερε πάνω από 35 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι, τον κορμό και τα πόδια. Παράλληλα, έχουν βρεθεί βολίδες και θραύσματα βολίδων. Ο δράστης χρησιμοποίησε μάλιστα δύο γεμιστήρες για να σκοτώσει το θύμα του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο εντοπίστηκαν 15 κάλυκες.

Οι σχέσεις με τη Μύκονο

Ο νεκρός τοπογράφος φαίνεται πως είχε επαγγελματικές δραστηριότητες στη Μύκονο και στην Ίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα είχε δεχτεί επιθέσεις κατά το παρελθόν στη Μύκονο χωρίς να το έχει καταγγείλει στις Αρχές, παρά μόνο τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό από άγνωστα άτομα σε βάρος του στην Αθήνα.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών εξετάζουν το ενδεχόμενο η εντολή για την εκτέλεση του 54χρονου να έχει δοθεί από τη Μύκονο.