Η ελάχιστα γνωστή σύζυγος του Sir Keir Starmer βγήκε στο προσκήνιο πριν από λίγες ώρες, καθώς το ζευγάρι επισφράγισε την ιστορική νίκη των Εργατικών στις εκλογές με ένα παθιασμένο φιλί.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Ντάουνινγκ Στριτ, η λαίδη Βικτόρια έκλεισε τα μάτια της και απόλαυσε ένα τρυφερό φιλί με τον σύζυγό της, μετά την ομιλία του σε μια συγκέντρωση νίκης στο κέντρο του Λονδίνου.

Η δημόσια εκδήλωση στοργής ήταν ένα σπάνιο βήμα για την «απρόθυμη Πρώτη Κυρία», μια γυναίκα τόσο αυθάδη και ειλικρινή που το πρώτο πράγμα που είπε μετά την πρώτη συνάντησή τους ήταν: «Ποιος στο δ… νομίζει ότι είναι;».

Πλέον, δεν μπορεί να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας και σήμερα η λαίδη Βικτόρια Στάρμερ μπήκε στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ μαζί με τον σύζυγό της μετά τη συντριπτική νίκη των Εργατικών και τη συντριβή των Τόρις.

Η «Λαίδη Βικ», όπως τη λένε χαϊδευτικά στους κομματικούς κύκλους, ήταν εντελώς απούσα από την προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Dailymail», τα δύο έφηβα παιδιά του ζευγαριού λέγεται ότι έχουν «φρικάρει τελείως» στην ιδέα ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Η μετακόμιση στην Ντάουνινγκ Στριτ έρχεται λίγες εβδομάδες, αφότου ο δεκαεξάχρονος γιος τους ολοκλήρωσε το σχολείο. Το ζευγάρι έχει επίσης «θωρακίσει» τη δεκατριάχρονη κόρη του από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ κανείς εκ των δύο δεν μιλά δημόσια για κάποιο από τα παιδιά τους.

Ο κύριος και η κυρία Starmer παντρεύτηκαν πριν από 17 χρόνια, αλλά η σχέση τους είχε μια δύσκολη αρχή, όταν ο νεαρός Sir Keir αμφισβήτησε την ποιότητα της δουλειάς της.

Η κυρία Starmer, τότε δικηγόρος και τώρα εργοθεραπεύτρια, σχεδιάζει να συνεχίσει να εργάζεται στο National Health Service (NHS), το οποίο είναι το εθνικό σύστημα υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αντίθεση με τη σύζυγο του απερχόμενου πρωθυπουργού Rishi Sunak, Akshata Murty, μια πολυεκατομμυριούχος κληρονόμος της περιουσίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας Infosys (54,9 δισεκατομμύρια £), δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για τη Lady Βικτόρια Στάρμερ.

Ο ίδιος ο Sir Keir είπε ότι «έχει τη δική της ζωή και την προστατεύει δυναμικά».

Ο πατέρας της Lady Vic ήταν λέκτορας οικονομικών, που μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Πολωνία πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν Εβραίος και η μητέρα της, η οποία πέθανε το 2020, ήταν γιατρός της, που ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό.

Μακριά από το υπόβαθρο της εργατικής τάξης, για το οποίο αρέσκεται να μιλά ο σύζυγός της, πήγε στο ιδιωτικό σχολείο Channing του Λονδίνου.

Πήρε πτυχία νομικής και κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, όπου ήταν πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης από το 1995 έως το 1996.

Περίπου τέσσερα χρόνια αργότερα, έγινε η πρώτη συνάντησή τους, αλλά είχαν μια έντονη διαμάχη που τελείωσε με βρισιές από πλευράς της κυρίας Στάρμερ.

Εκείνη έκλεισε το τηλέφωνο, αφού φώναξε: «Ποιος νομίζει ότι είναι;». Ο Keir τα άκουσε όλα, αλλά μέχρι το 2007 είχαν παντρευτεί.

Τι πυροδότησε την αντίδρασή της; Ο μελλοντικός σύζυγός της την είχε ρωτήσει αν ήταν «100% σίγουρη» ότι η δουλειά της ήταν η σωστή επιλογή για την ίδια.

Ο Sir Keir είπε μεταγενέστερα στη «Vogue»: «Ήταν απόλυτα κλασική Vic. Πολύ αυθάδης, πολύ προσγειωμένη και δεν δεχόταν ούτε δέχεται καμία ανοησία από κανέναν, ακόμη και από εμένα».

Απτόητος, της ζήτησε να βρεθούν στην παμπ, για να επανορθώσει για την γκάφα του. Του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και πλέον είναι 17 χρόνια παντρεμένοι.

Ήταν δίπλα του, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Τα μέλη του κόμματος ισχυρίστηκαν ότι η απουσία της από την προεκλογική εκστρατεία ήταν για να προστατεύσει τα παιδιά τους, τα οποία είχαν «εντελώς φρικάρει με την ιδέα ότι θα βρεθούν στην Ντάουνινγκ Στριτ και εκτεθειμένα σε εκατομμύρια μάτια».

Όσοι είναι κοντά στον ηγέτη των Εργατικών λένε ότι η «ορθολογική» και «απρόβλεπτη» σύζυγός του δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να «μιλήσει στους ανθρώπους για τον πραγματικό Κέιρ», ακόμα και αν ο ίδιος δυσκολεύεται με αυτό.

Η ειλικρίνειά της ήταν ολοφάνερη από την πρώτη τους συνάντηση το 2000.

Απτόητος, ο μελλοντικός ηγέτης των Εργατικών της ζήτησε ραντεβού στην παμπ Lord Stanley στο Κάμντεν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και παντρεύτηκαν το 2007.

Τώρα μοιράζονται ένα σπίτι αξίας 1,75 εκατομμυρίων λιρών στο Kentish Town με τα δύο τους παιδιά, έναν έφηβο που ονομάζεται Toby και μια μικρότερη κόρη, της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Η Lady Victoria είναι Εβραία και ο Sir Keir έχει πει ότι προσπαθεί να διατηρήσει την παράδοση του Shabbat στα δείπνα της Παρασκευής όσο πιο συχνά γίνεται, παρόλο που ο ίδιος είναι άθεος.

Στο παρελθόν είχε πει στη «Mirror» για τη σύζυγό του: «Είναι μια λαμπερή, πανέμορφη γυναίκα που θέλει να συνεχίσει τη ζωή της όσο πιο μακριά μπορεί από τη δημοσιότητα, ώστε να την προστατεύσει».

«Της αρέσει να εργάζεται για το NHS. Λατρεύει την ομάδα με την οποία συνεργάζεται», συμπλήρωσε.

«Και εκείνη και εγώ κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να μεγαλώσουμε δύο χαρούμενα και γεμάτα αυτοπεποίθηση παιδιά και αυτό έχει τεράστια σημασία για εμάς», τόνισε.

Εκτός από το έργο της στο NHS, έχει επίσης υπηρετήσει ως πρόεδρος στο σχολείο των παιδιών της στην περιοχή Camden.

Η «Lady Vic» άφησε τη δικηγορία και επανεκπαιδεύτηκε, για να γίνει θεραπεύτρια επαγγελματικής υγείας για το NHS στο Κάμντεν.

Όσοι γνωρίζουν πράγματα λένε ότι οι εκλογές-σοκ, που προκήρυξε ο Rishi Sunak, δεν θα μπορούσαν να συμβούν σε χειρότερη στιγμή για την οικογένεια, καθώς ο 15χρονος γιος του ζευγαριού βρίσκεται στη μέση των εξετάσεων.

Οι Εργατικοί ήταν, επίσης, ξεκάθαροι ότι δεν θα υπάρξουν συνεντεύξεις με την κυρία Στάρμερ πριν από τις 4 Ιουλίου.

Ερωτηθείς για τον μεγαλύτερο φόβο του αν γίνει πρωθυπουργός, ο Sir Keir απάντησε στο «Sky News»: «Ο μόνος πραγματικός φόβος που υποθέτω ότι έχω είναι για την οικογένειά μου».

Ο Sir Keir είπε: «Ο μόνος μου φόβος είναι πραγματικά ο αντίκτυπος που θα έχει πάνω τους. Γι’ αυτό δεν τα ονομάζουμε ποτέ δημόσια, δεν κάνουμε ποτέ φωτογράφιση μαζί τους. Θέλω να μπορούν να πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο και να έχουν τη δική τους ζωή».

«Δεν φοβάμαι τις μεγάλες αποφάσεις. Στην πραγματικότητα απολαμβάνω την ευκαιρία να αλλάξω τη χώρα μας», ανέφερε.

Ένας από τους γνωστούς της οικογένειας είπε ότι ο Στάρμερ θέλει η οικογένειά του να διατηρήσει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή (κατά το τα εν οίκω μη εν δήμω), ειδικά τα παιδιά του, «που είναι σε πραγματικά δύσκολες ηλικίες».

«Έχουν εφήβους, που είναι εντελώς φρικαρισμένοι από την ιδέα να βρίσκονται στην Ντάουνινγκ Στριτ ή με οποιονδήποτε τρόπο να είναι στη δημοσιότητα», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο ηγέτης των Εργατικών είπε ότι η σύζυγός του δεν θα εγκαταλείψει τη δουλειά της, αν γίνει πρωθυπουργός.

«Θα συνεχίσει οπωσδήποτε να εργάζεται, το θέλει και της αρέσει. Είναι, επίσης, καλό για μένα, γιατί μου δίνει μια εικόνα για το NHS», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός μιλά για τη δουλειά της συζύγου του στις υπηρεσίες υγείας, παρά την επιθυμία της να παραμείνει μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας».

Ωστόσο, δεν είναι μια αόρατη σύζυγος και εμφανίζεται τακτικά με τον Sir Keir σε δημόσιες εκδηλώσεις και συνέδρια του Εργατικού Κόμματος. Στάθηκε στο κατώφλι, για να χειροκροτήσει τους εργαζόμενους και βγήκε με τον σύζυγό της, για να ψηφίσει στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.

Έχουν γίνει συγκρίσεις με τη Σάρα Μπράουν, σύζυγο του παλιού πρωθυπουργού του Εργατικού Κόμματος, Γκόρντον, που επιδίωκε να κρατήσει έξω από την πολιτική τη σύζυγό του.