«Πνευματικό Κωσταλέξι» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Πατρέων Αντώνης Σκιαθάς, τα όσα αντίκρισε σε αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης. Εκατοντάδες στοιβαγμένα βιβλία γεμάτα ακαθαρσίες περιστεριών, τα οποία έβρισκαν στέγη στην αίθουσα. Δεκάδες βιβλία πεταμένα στο πάτωμα και άδεια κιβώτια.

«Η απαξίωση και η καταστροφή σημαντικών βιβλίων, που αποτελούν τμήματα δωρεών και ιστορικών βιβλιοθηκών, όπως του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, της οικογένειας Κόλλα, κειμηλίων του 19ου αιώνα κ.α.. είναι απαράδεκτα σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ιστορική μας μνήμη», δήλωσε ο κ. Σκιαθάς και χαρακτήρισε αδιανόητο σε έναν χώρο που καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες νέα παιδιά και μελετητές και  φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις, να υπάρχει μια υγειονομική βόμβα.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί και αν προκύψουν ευθύνες σε πρόσωπα, αυτές θα αποδοθούν, τόνισε ο κ. Σκιαθάς.

Στη δημοτική βιβλιοθήκη αναμένεται να μεταβούν στελέχη της υγειονομικής υπηρεσίας, προκειμένου να απολυμανθεί η αίθουσα, ενώ θα ζητηθεί η βοήθεια ειδικών ώστε να εξεταστεί ο τρόπος που θα μπορούσαν να συντηρηθούν τα βιβλία, τα οποία έχουν υποστεί φθορές.

Δείτε το βίντεο