Γυαλιά-καρφιά έκαναν άγνωστοι το γραφείο του δικηγόρου Δημήτρη Μπούρλου στα Εξάρχεια, λόγω της εμπλοκής του στο ασφαλιστικό, όπως είπαν οι ίδιοι.

Οι δράστες της επίθεσης προκάλεσαν φθορές σε υπολογιστές, εκτυπωτές και τζάμια, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, άφησαν μια προκήρυξη και εξαφανίστηκαν.

Όπως είπε ο κ.Μπούρλος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» έξι άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο γραφείο του, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου. Ο ίδιος δεν βρίσκονταν στο γραφείο του, αλλά σε διπλανό χώρο. Οι άγνωστοι είπαν στους συνεργάτες του ότι δεν θα τους πειράξουν και πως η εισβολή τους ήταν συμβολική.

«Προφανώς είναι ανενημέρωτοι», υποστήριξε ο κ. Μπούρλος, λέγοντας ότι συμμετείχε στην Επιτροπή Σοφών για το Aσφαλιστικό, αλλά είχε διαφοροποιηθεί και ήθελε να αλλάξουν κάποιες διατάξεις που περιλαμβάνονται στην πρόταση του Γ. Κατρούγκαλου.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org δημοσιεύθηκε ανάληψη ευθύνης στην οποία τονιζόταν πως ο Δημήτρης Μπούρλος μπήκε στο στόχαστρο τους διότι «είναι μέλος της επιτροπής σοφών, η οποία χάραξε την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού, εντός του πλαισίου που ορίζει το τρίτο Μνημόνιο. Η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού επιτελεί έναν ακόμη αντικοινωνικό σχεδιασμό, μια ακόμη έκφανση της επίθεσης κράτους και κεφαλαίου ενάντια σε όλους τους από τα κάτω».