Ο β’ γύρος των εθνικών εκλογών στη Γαλλία είχε μια μεγάλη ανατροπή τελικά αφού το ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν έπεσε στην 3η θέση, γεγονός που έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τους παίκτες της εθνικής ομάδας, όπως δείχνουν και οι αναρτήσεις τους στα social media.

Οι Τρικολόρ προετοιμάζονται για τον ημιτελικό του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αδιαφορούν για οτιδήποτε άλλο. Μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών άλλωστε, όπου η ακροδεξιά ήταν στην 1η θέση, ο Μάρκους Τουράμ, ενδεικτικά, είχε στείλει μήνυμα στον γαλλικό λαό ενόψει του β’ γύρου.

Με το κόμμα της Λεπέν να υποχωρεί, επομένως, στην 3η θέση, το κλίμα άλλαξε, όπως δείχνουν και οι αναρτήσεις παικτών της εθνικής Γαλλίας, όπως για παράδειγμα αυτή του Ζιλ Κουντέ της Μπαρτσελόνα ή αυτή του Ορελέν Τσουαμενί της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η ανακούφιση είναι ίση με την ανησυχία των τελευταίων εβδομάδων, είναι τεράστια. Συγχαρητήρια σε όλους τους Γάλλους που κινητοποιήθηκαν ώστε αυτή η όμορφη χώρα που είναι η Γαλλία να μην βρεθεί να κυβερνάται από την ακροδεξιά», έγραψε ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος ήταν πιο λιτός αλλά ουσιαστικός: «Η νίκη του λαού».