Τα 78α γενέθλιά του γιόρτασε ο Σιλβέστερ Σταλόνε στις 6 Ιουλίου και παρόλο που o θρυλικός αστέρας ταινιών δράσης έχει διαγράψει μια λαμπρή καριέρα 50 ετών στο Χόλιγουντ, ίσως να μη γνώριζες έξι (6) στοιχεία από την πολυτάραχη ζωή του διάσημου ηθοποιού.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε σκέφτηκε ότι ο μόνος τρόπος, για να μπει στον χώρο του θεάματος, που τόσο αγάπησε από την εφηβεία του, ήταν να γράψει ο ίδιος τους ρόλους που δεν υπήρχαν για εκείνον. Όπως κι έγινε. Ο χαρακτήρας του Ρόκι Μπαλμπόα είναι ίσως ένας από τους πιο εμβληματικούς που έχει ενσαρκώσει στην καριέρα του ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο Ρόκι Μπαλμπόα έκανε την πρώτη εμφάνισή του στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1976, με την ταινία «Rocky» του Τζον Τζ. Αβιλντσεν, στην οποία ο Σιλβέστερ Σταλνόνε πρωταγωνίστησε και έγραψε το σενάριο εμπνεόμενος από τον ίδιο ως έναν νεαρό και ανερχόμενο καλλιτέχνη στο Χόλιγουντ. Η ταινία κατάφερε να αποσπάσει 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά τρία χρυσά αγαλματίδια (καλύτερη ταινία, καλύτερη σκηνοθεσία και μοντάζ).

Το 1979 πρωταγωνίστησε και έγραψε το σενάριο στο «Rocky II», το 1982 στο «Rocky III», το 1985 στο «Rocky IV» και το 1990 στο «Rocky V». Επίσης, έχει ταυτιστεί με τον ρόλο του Ράμπο στις ομώνυμες ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε το 1982, το 1985 και το 1988.

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό. Πάμε, όμως, να δούμε παρακάτω, 6 στοιχεία του Σιλβέστερ Σταλόνε που ίσως δεν γνώριζες.

Σιλβέστερ Σταλόνε

Tο μισό χαμόγελο είναι αποτέλεσμα ιατρικού λάθους

Γεννημένος από μετανάστες γονείς, ο Σιλβέστερ Σταλόνε λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της γέννησής του. Η επιπλοκή στη γέννα τού άφησε τελικά μια μικρή παράλυση στο κάτω μέρος του προσώπου, στην οποία οφείλεται και ο περίεργος τρόπος ομιλίας του, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχει πλήρη αίσθηση στη γλώσσα και στο σαγόνι. Ο μαιευτήρας χρησιμοποίησε λαβίδα για να βοηθήσει την έξοδό του στον κόσμο και από ιατρικό λάθος τού έκοψε ένα νεύρο στο πρόσωπο, στην αριστερή πλευρά. Άφησε το χείλος, το πηγούνι και μέρος της γλώσσας του μερικώς παράλυτα λόγω ενός κομμένου νεύρου.

Πριν γίνει σταρ ήταν άστεγος και κοιμόταν στα παγκάκια της Νέας Υόρκης

Στα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο, ο Σιλβέστερ Σταλόνε έπαιζε τον κομπάρσο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 άρχισε να αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα. O Σταλόνε, μάλιστα, για κάποιο διάστημα έμεινε άστεγος και κοιμόταν στα παγκάκια της Νέας Υόρκης, εκλιπαρώντας ουσιαστικά για έναν μικρό ρόλο. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ληστέψει την πρώτη του σύζυγο, Σάσα Ζακ, το 1975, για να πουλήσει τα κοσμήματά της.

Έγραψε το «Rocky» σε 3 ½ ημέρες

Ο Σταλόνε είδε έναν αγώνα πυγμαχίας μεταξύ του Μοχάμεντ Άλι και του Τσακ Γουέπνερ. Ηταν η στιγμή που άλλαξε τη ζωή του. Τον ενέπνευσε τόσο πολύ, που έγραψε το σενάριο για το «Rocky». Μάλιστα, το έγραψε σε μόλις 3 ½ ημέρες. Κλείστηκε στο σπίτι ενός φίλου του και έγραφε ακατάπαυστα στο χαρτί το σενάριο της ταινίας, στην οποία αποφάσισε να δώσει τον τίτλο «Ρόκι, ο ιταλός επιβήτορας», εμπνευσμένος από την αυτοβιογραφία του Ρόκι Μαρτσιάνο.

Ο «Rocky» δεν ήταν αρχικά ο Σιλβέστερ Σταλόνε

Σιλβέστερ Σταλόνε

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε πούλησε το σενάριο του «Rocky» στην United Artists, που ήθελε να δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε έναν διάσημο ηθοποιό. Στη λίστα υπήρχαν το όνομα του Μπαρτ Ρέινολτνς, του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και του Τζέιμς Κάαν. Ο Σταλόνε, όμως, δεν το δεχόταν και έδωσε τελεσίγραφο πως θα πωλούσε τα δικαιώματα της ταινίας μόνο αν εκείνος ήταν ο «Rocky». «Θα προτιμούσαν ένα καγκουρό παρά εμένα», είχε πει ο Σιλβέστερ Σταλόνε για τον ρόλο του Ρόκι Μπαλμπόα.

Τα ονόματα και των 5 παιδιών του αρχίζουν από «S»

Σιλβέστερ Σταλόνε

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει αποκτήσει 5 παιδιά. Από τον πρώτο του γάμο με τη Σάσα Ζακ απέκτησε δύο γιους: τον Σέιτζ (ο οποίος πέθανε σε ηλικία 36 ετών το 2012 από καρδιακή πάθηση) και τον Seargeoh, 45 ετών σήμερα, ο οποίος έχει διαγνωστεί με αυτισμό. Από τον δεύτερο και πολυσυζητημένο του γάμο με την Μπριγκίτε Νίλσεν δεν απέκτησε παιδιά.

Το 1997 ο Σιλβέστερ Σταλόνε παντρεύτηκε για τρίτη φορά την Τζένιφερ Φλάβιν, πρώην μοντέλο και 55 ετών σήμερα, με την οποία έχουν αποκτήσει τρεις κόρες, την 27χρονη Σοφία, την 26χρονη Σιστίν και την 22χρονη Σκάρλετ.   

Σπούδασε εικαστικά, αγαπημένο χρώμα του το κόκκινο και ζωγραφίζει κάθε μέρα

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα και ένα από αυτά είναι η ζωγραφική. «Αγαπώ την τέχνη περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Εκτός από την οικογένειά μου», έχει δηλώσει ο ίδιος, ο οποίος είχε σπουδάσει εικαστικά πριν ασχοληθεί με το σινεμά. Ήταν 8 χρονών, όταν ζωγράφισε για πρώτη φορά έναν άνθρωπο των σπηλαίων μέσα σε μία ζούγκλα. «Ήταν η πρώτη φορά που ζωγράφισα και μου βγήκε από το πουθενά», έχει δηλώσει ο ίδιος. Το αγαπημένο του χρώμα είναι το έντονο κόκκινο και ζωγραφίζει κάθε μέρα. Συνήθως του αρέσει να ζωγραφίζει στο γκαράζ του, κάποιες φορές φορώντας τις πυτζάμες του.

Ο χολιγουντιανός σταρ έχει δημιουργήσει πάνω από 400 πίνακες. Η συλλογή των έργων του έχει εκτεθεί στο παρελθόν στο κρατικό μουσείο της Αγίας Πετρούπολης (2013), στο μουσείο σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης στη Νίκαια της Γαλλίας (2015) και στο Μουσείο Osthaus που βρίσκεται στη γερμανική πόλη Hagen (2022). Ο ηθοποιός έχει αποκαλύψει πως πούλησε κάποια από τα πρώτα έργα του για 5 δολάρια, ώστε να πληρώνει τα εισιτήρια του λεωφορείου για το σχολείο.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε θέλησε με το «Sly», το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, που είναι διαθέσιμο στο Netflix και διαρκεί μία ώρα και 35 λεπτά, να γνωστοποιήσει περισσότερα πράγματα για τη ζωή και την καριέρα του.