Ένας 44χρονος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, με τις αρχές να εξετάζουν ένα ταξίδι που είχε κάνει στη Μύκονο για «δουλειές», στο οποίο φέρεται να ήρθε σε επαφή με ένα ή κάποια συγκεκριμένα άτομα.

Μετά τη δολοφονία του 54χρονου στο Ψυχικό, κλιμάκιο της αστυνομίας πήγε στη Μύκονο και πήρε καταθέσεις από ανθρώπους που ασχολούνται με ακίνητα και real estate. Μια κατάθεση από συγκεκριμένο άνθρωπο «φωτογράφισε» τον 44χρονο με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της αστυνομίας να τον τοποθετούν άμεσα στην πρώτη λίστα υπόπτων.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ υπήρξε και ένα μοιραίο λάθος. Ο 44χρονος έφυγε με το σκούτερ, πήγε στου Ζωγράφου, προφανώς για να θολώσει τα νερά και κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, στο Μαρούσι, περιοχή όπου και διαμένει στο σπίτι της συντρόφου του.

Άφησε εκεί το σκούτερ και έφυγε με τη δική του μοτοσικλκέτα μια BMW και επέστρεψε στο δικό του σπίτι, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο είναι πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Ακολούθως ο 44χρονος έγινε αντιληπτός με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη δική του μοτοσικλέτα από το σπίτι του στο Ν. Ψυχικό. Σε κάποια απόσταση ακολουθούσε η σύντροφός του με ΙΧ.

Σε έρευνες που έγιναν τόσο στο σπίτι του στο Ν. Ψυχικό όσο και στο σπίτι που έμενε με τη σύντροφο του στο Μαρούσι, κατασχέθηκαν ρουχισμός (γάντια, ζώνη) αλλά και κινητά τηλέφωνα, κάρτες ΣΙΜ, συσκευή GPS και άλλα αντικείμενα που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για γενετικό υλικό, δακτυλικά αποτυπώματα, ίχνη πυρίτιδας.

Όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχει σχέση με τη Μύκονο, όπου δραστηριοποιήθηκε επί χρόνια επαγγελματικά το θύμα, με επιτυχία – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – κάτι που φαίνεται πως είχε δυσαρεστήσει κάποιους ανταγωνιστές, οι οποίοι τον θεωρούσαν απειλή για τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Τι είπε η σύντροφός του

Η σύντροφός του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φέρεται να αποκάλυψε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών όπου προσήχθη και εξετάστηκε ότι προ μηνών είχαν ταξιδέψει στη Μύκονο με τον 44χρονο, ο οποίος είχε συναντήσεις στο νησί με άτομα, για «δουλειές» όπως φέρεται να της είχε πει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνώρισε σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί ένα από τα άτομα αυτά.

Ο συγκεκριμένος, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Ασφάλειας, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στη Μύκονο και αναζήτησε μέσα από καταθέσεις στοιχεία για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του τοπογράφου, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν πλήρωσαν για να βγεί από τη μέση ο άτυχος 54χρονος.