Το κίνητρο πίσω από την εκτέλεση του πενηντατετράχρονου, Παναγιώτη Στάθη, μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό, το πρωί της Τρίτης, 2/7, ψάχνει η Ελληνική Αστυνομία. 

Το θύμα ήταν συνιδιοκτήτης τεχνικού γραφείου με έδρα το Ψυχικό. Τουλάχιστον το 80% της δραστηριότητας του γραφείου του, όμως, αφορούσε τη Μύκονο. Ο τοπογράφος είχε δραστηριοποιηθεί σε μεγάλα έργα στο νησί, ενώ μαζί με τον συνεργάτη του είχε εκτάσεις τόσο στην Ίο όσο και στη Μύκονο, όπου είχαν κατασκευάσει βίλες.

Στις αυξημένες δραστηριότητες του 54χρονου στο νησί των ανέμων στρέφει την προσοχή της η ΕΛ.ΑΣ. Όπως είναι φυσιολογικό, οι Αρχές θα εξετάσουν και τον στενό κύκλο του θύματος, ο οποίος ενδέχεται να δώσει πληροφορίες, που θα τις βοηθήσουν να φτάσουν στους δράστες της εκτέλεσης.

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του δολοφονημένου τοπογράφου

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του θύματος, για να πάρουν κατάθεση από τη σύζυγό του, ωστόσο εκείνη δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Όταν συνέλθει, θα εμφανιστεί η ίδια στο τμήμα με τον δικηγόρο της, προκειμένου να καταθέσει, όπως ανέφερε η εκπομπή «Tlive».

Τα λόγια του συνεργάτη του

Ο συνεργάτης του τοπογράφου είπε προφορικά στο τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι ο δολοφονηθείς «έλειπε διαρκώς στη Μύκονο και στις Κυκλάδες. Είχε αναλάβει αυτό το μέρος, ο ίδιος μόνο να κλείνει τα συμβόλαια».
Το γραφείο τους είχε πράγματι οικόπεδα «φιλέτα», που διαχειριζόταν ο 54χρονος κυρίως στη Μύκονο. Ο ίδιος έκανε το υπόλοιπο 20% της δουλειάς από την έδρα της εταιρείας, την Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής, θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως και άρση τραπεζικών λογαριασμών.